SIS și CNA au reținut trei persoane, inclusiv un polițist, care ar fi estorcat jumătate de milion de lei pentru mușamalizarea unui dosar de trafic de droguri

21 mai 2022, 15:54 Societate 241
închisoare, penitenciar, gratii.  Sursa: tv8.md

Trei persoane au fost reținute de ofițerii Centrului național Anticorupție (CNA) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), într-un dosar de trafic de influență în proporții deosebit de mari. Suspecții, printre care și un polițist de la Inspectoratul Buiucani din Chișinău, sunt bănuiți că ar fi primit, prin estorcare, jumătate de milion de lei de la un bărbat anterior reținut pentru trafic de substanțe narcotice.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către ofițera de presă a CNA, Angela Starinschi.

Reprezentanta CNA a declarat că acțiunile de urmărire penală și de investigație s-au desfășurat în perioada 18 - 21 mai, de către ofițerii CNA și SIS, sub conducerea procurorilor anticorupție.

Cele trei persoane, printre care un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Botanica, ar fi primit, prin estorcare, suma de jumatate de milion de lei de la un bărbat, reținut anterior pentru trafic de substanțe narcotice.

Potrivit datelor anchetei, banii ar fi fost transmiși pentru rezolvarea dosarului și coruperea persoanelor publice din cadrul organului de urmărire penală, în gestiunea căruia se află cauza.

În prezent se desfășoară acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului, ne-a comunicat Starinschi.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media