UPDATE/ Cauza preliminară a exploziei din Maiak: Antenele de telecomunicații ar fi fost scoase din funcțiune prin minarea cu explozibil

26 aprilie 2022, 09:42 Societate 2310
Explozii la Grigoriopol.  Sursa: tme/pridnestrovec

UPDATE 11:36. TSV Pridnestrovie scrie că potrivit unor rapoarte neconfirmate, cauza exploziei de la Centrul de radio și televiziune Maiak ar fi fost minarea cu explozibil.

Totodată, pe canalul de Telegram este menționat că un grup din comisia de investigație a ajuns la locul deflagrației, teritoriul a fost izolat. Școala din satul Maiak se va desfășura online, grădinița funcționează, piața locală a fost închisă, magazinele funcționează ca de obicei.

Două explozii au avut loc în această dimineață în satul Maiak din raionul Grigoriopol. Sursele media din stânga Nistrului spun că au fost deteriorate două antene de telecomunicații.

Potrivit așa-zisului minister de interne de la Tiraspol, prima explozie s-a auzit la ora 6:40, a doua la 7:05.

La fața locului au fost trimise serviciile de urgență și Poliția Grigoriopol, care a izolat teritoriul centrului de radio și televiziune „Maiak”.

Începând cu ora 9 dimineața s-a aflat că cele două antene erau nefuncționale. Nu au fost înregistrate victime.


Luni, 25 aprilie, a mai avut loc o explozie la sediul așa-ziselor Servicii de securitate de la Tiraspol.

Reprezentanții Biroului politici de reintegrare au declarat că persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

Potrivit Biroului, obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media