Șeful diplomației R. Moldova va efectua o vizită de lucru în SUA, unde va avea o întrevedere bilaterală cu Anthony Blinken

15 aprilie 2022, 12:12 Politică 127
Nicu Popescu și Antony Blinken.  Sursa: MAEIE

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va efectua în perioada 18 - 19 aprilie o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. În cadrul programului, șeful diplomației R. Moldova va avea o întrevedere bilaterală cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken.

Vizita marchează desfășurarea reuniunilor grupurilor de lucru comune tematice în cadrul Dialogului Strategic între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, organizat în contextul simbolic al celebrării anului aniversar de 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-americane.

Potrivit comunicatului emis de MAEIE, șeful diplomației Republicii Moldova va avea o întrevedere bilaterală cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, cu care va discuta modalitățile concrete de aprofundare a cooperării bilaterale în domeniile politic, energetic, de întărire a rezilienței socio-economice și proiectele de asistență pentru dezvoltare implementate cu suportul SUA.

De asemenea, potrivit MAEIE, ministrul de externe Nicu Popescu se va întâlni la Washington cu oficiali americani de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai societății civile, centrelor analitice și jurnaliști.

Delegația R. Moldova include înalți oficiali ai Administrației președintelui, Cabinetul prim-ministrului, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Justiției, Ministerului Apărării, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Afacerilor Interne și Agenției Servicii Publice.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media