VIDEO/ Vădit afectat de demersul lui Robu, deputatul Radu Mudreac a ajuns la spital, fiind scos de socialiști din sala de plen după ce și-a ținut discursul

21 aprilie 2022, 16:18 Politică 348
Radu Mudreac, la tribuna Parlamentului. 21 aprilie 2021.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Înainte de a veni la tribuna Parlamentului pentru a lua cuvântul după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut aleșilor poporului ridicarea imunității sale de parlamentar, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Radu Mudreac, a ieșit din sala de plen, iar colegii săi au spus că acestuia i s-a făcut rău. Peste câteva minute acesta a revenit și, vădit tulburat de cele întâmplate, a ținut un discurs în care a sugerat că dosarul i-a fost intentat la comandă și a menționat că nu are de gând să fugă nicăieri.

„Când începi să investești ceva în țara asta, cand vrei să faci ceva, să creezi locuri de muncă, să te dezvolți, ce faci? Apelezi, găsești surse… Așa era în perioada 2011-2012. Am apelat și eu la rude, la cunoștințe, am investit la noi în țară, am creat locuri de muncă, până acum activează. A fost vre-o plăngere? A fost vreun prejudiciu statului? Anual se achita 1 milioane și ceva statului? Da”, s-a justificat Mudreac.

Acesta spune că dosarul i s-a intentat pe 20 aprilie 2022, după ce a adresat mai multe întrebări privind delapidările carierei Micăuți și alte cariere din țară, în care ar fi implicați și procurori.

„Marți, eu ridic întrebarea - 55 de dosare penale timp de 510 ani de zile și nici unul trimis în instanța de judecată, procurorii nu se prezintă la comisie ca să ne informeze. Cum se intâmplă așa, că prejudiciul adus carierei Micăuți, de 687 de milioane, la inițiativa procurorilor se reduce la 103 milioane? Cine stă în spate la toată treaba asta? Nichiforciuc și Andronachi. Pe 20 ridic întrebarea asta și zic să ne adresăm Consiliului Securității, asta marți, pe 19... și pe 20 s-a pornit dosar penal. înseamnă că a trebuit să închid gura? E coincidență? Nu știu.

Radu Mudreac a spus că nu are de gând să fugă nicăieri și că „nu era nevoie de acest show”.

La încheierea discursului său, Mudreac a ieșit din sală. Câțiva colegi de fracțiune l-au însoțit. Spre ieșire, Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a spus că acesta a suportat recent două operații la inimă și că dacă i se întâmplă ceva, va fi pe seama procurorilor.

„Este programat la a treia operație la inimă. Dacă ceva se întâmplă, domnilor procurori...”, a spus

La ieșire, potrivit TV8, deputatul Mudreac a fost preluat de un echipaj de la ambulanță și dus la spital.

Amintim că procurorul general interimar, Dumitru Robu, s-a prezentat la ședința Parlamentului din 21 aprilie și a înaintat un demers privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului BCS.

Robu a declarat că socialistul Radu Mudreac ar fi implicat într-o schemă prin care în perioada anilor 2011 - 2015 au fost spălați 7 milioane de lei. Totodată, potrivit lui Robu, cauza penală a fost inițiată încă de anul trecut, atunci când la șefia PG era Alexandr Stoianoglo.

Articolul care i se incriminează lui Radu Mudreac este 243, alineat 3, litera b, anume „Tăinuirea sau deghizarea naturii, originii, amplasării, dispunerii, transmiterii, deplasării proprietăţii reale a bunurilor ori a drepturilor aferente de către o persoană care ştie sau trebuia să ştie că acestea constituie venituri ilicite”.

Radu Mudreac în 2014 a ajuns deputat din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), formațiune alături de care a intrat în Parlament și după scrutinul din 24 februarie 2019. În noul Legislativ a devenit președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, a candidat pe lista Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pe poziția 25 și și-a păstrat, astfel, fotoliul de deputat.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media