VIDEO/ „Sunt trei blocuri de argumente ale procurorilor”: Igor Dodon, despre prelungirea arestului la domiciliu: „Noi vom ataca, împreună cu avocații, această decizie”

21 iunie 2022, 20:31 Politică 1502
Igor Dodon, alături de avocatul său.  Sursa: Replica Media

Ex-președintele R. Moldova, Igor Dodon, învinuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, susține că procurorii au folosit trei blocuri de argumente pentru a justifica prelungirea arestului său la domiciliu cu 30 de zile și spune că va ataca, alături de avocați, această decizie în instanța de apel.

„Din ce am auzit astăzi, sunt trei blocuri de argumente a procurorilor. Primul se referă la unii martori care sunt oponenți politici și în ultimii 3-4 ani m-au criticat public și au luat acest act ca argument de prelungire a arestului la domiciliu. Al doilea, s-au referit la faptul că locuiesc împreună cu soția. Straniu argument: „de ce soția ca învinuită discută cu mine” și al treilea, sunt procurorii: în procesul discuțiilor m-au spus că încălcarea este că discut cu presa, că plasez unele mesaje pe Facebook, cred că este o încălcare a liberii exprimări. Regret că procurorii au decis să preseze în continuare membrii familiei, pe cumnatul meu care nu a făcut absolut nimic, a confirmat financiar toate investițiile sale (...) Noi vom ține piept și la această etapă. Noi vom ataca, împreună cu avocații, această decizie, sperăm că acolo să avem parte de o abordare legală și să fie ascultate argumentele noastre”, a declarat Igor Dodon.


Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit astăzi, 21 iunie, arestul la domiciliu cu 30 de zile al lui Igor Dodon, în timp ce cumnatul acestuia, Petru Merineanu a primit încă 20 de zile de arest preventiv.

La 21 iunie, președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, împreună cu avocații săi, se află la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, acolo unde magistrații au decis asupra prelungirii măsurii de arest pentru numele său.

Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce în dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În aceeași zi a fost reținut și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. Potrivit procurorilor, Merineanu a încercat să îngită o recipisă care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro.

Iar la 26 mai, magistrații Judecătoriei Ciocana au decis plasarea în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile a ex-președintelui Igor Dodon. În aceeași zi, Instanța a decis plasarea în arest în penitenciarul nr. 13 a lui Petru Merineanu.

Fostul șef de stat Igor Dodon a declarat că dosarul său a fost intentat la indicația actualei președinte a țării, Maia Sandu, cu scopul de a „neutraliza opoziția”.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media