VIDEO/ Noi explozii au zguduit regiunea Belgorod, în Rusia: Arde o facilitate militară

1 mai 2022, 17:29 Societate 667
Explozii Belgorod, 1 mai 2022.  Sursa: capturi video

Un nou incendiu a izbucnit în regiunea Belgorod din Rusia, situată în apropierea graniţei cu Ucraina, de această dată este vorba despre o facilitate militară. Guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, a declarat că nu se cunosc circumstanțele care au dus la incendiu și că cercetările sunt în curs pentru a stabili pagubele materiale produse și numărul victimelor. Sursele ucrainene vorbesc despre faptul că ar fi vorba de un depozit militar din localitatea Tamarovka.

UPDATE 18:20. Guvernatorul regiunii Belgorod a anunțat că în urma exploziilor la instalația Ministerului rus al Apărării au fost distruse șapte clădiri rezidențiale.


Gladkov a menționat că facilitatea militară din Belgorod se află la granița a trei localități.

„La granița a trei orașe - cartierele Borisov și Belgorod și cartierul Iakovlevski - a izbucnit un incendiu pe teritoriul uneia dintre unitățile Ministerului Apărării al Federației Ruse. Se precizează informații despre victime și pagube. Toate serviciile operaționale lucrează la fața locului, se iau toate măsurile necesare pentru asigurarea securității. Informații mai detaliate vor fi puțin mai târziu”, a declarat Gladkov, citat de presa rusă.

Exploziile au fost semnalate de locuitori duminică, 1 mai, în jurul orei 14:30. Potrivit martorilor,, în afara orașului s-a auzit o serie de „pocnituri”.

Unii martori au precizat că primele explozii au avut loc la depozitele militare din afara orașului – după care muniția depozitată a detonat.

O femeie care a surprins pe video explozia de astăzi a spus că-i este frică - „îmi tremură mâinile”, în timp ce soțul acesteia îi spune „este război”.

Russians film today’s explosion of an ammunition depot in the Belgorod region.

Rusia a acuzat în ultimele zile o serie de atacuri efectuate de forţele ucrainene pe teritoriul său la Belgorod şi în alte zone de la graniţă. Atacurile au ţintit depozite ruseşti de muniţii şi combustibili, în timp ce peste graniţă trupele ruse desfăşoară a doua fază a invaziei care acum se concentrează pe estul Ucrainei.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media