Legislativul va găzdui sesiunea Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone

12 iulie 2022, 21:34 Politică 133
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și noul ambasador al Republicii Polone în Republica Moldova, Tomasz Kobzdej.  Sursa: multimedia.parlament.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul ambasador al Republicii Polone în Republica Moldova, Tomasz Kobzdej, în cadrul căreia au discutat despre la situația regională de securitate, războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei și gestionarea crizei refugiaților.

Șeful Legislativului a adresat mulțumiri autorităților poloneze pentru asistența umanitară acordată țării noastre în contextul fluxului de refugiați din Ucraina. De asemenea, Președintele Parlamentului și-a exprimat interesul pentru consolidarea relațiilor bilaterale și valorificarea potențialului existent, în special pe domenii precum energie, agricultură, infrastructură.

Un subiect aparte abordat în cadrul întrevederii a fost agenda parlamentară dintre cele două țări. Parlamentul Republicii Moldova urmează să găzduiască cea de-a VIII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone.

„I-am urat bun venit în Republica Moldova diplomatului polonez și succes în îndeplinirea mandatului. L-am asigurat de întregul sprijin al autorităților noastre. Polonia este un prieten de nădejde al Republicii Moldova și acest lucru a fost simțit și mai tare în ultimii ani prin proiectele de modernizare a țării noastre, prin suportul politic în cadrul instituțiilor europene și susținerea parcursului nostru european”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media