Meciul Sheriff Tiraspol – Partizan Belgrad se va juca fără spectatori, din motive de securitate

14 februarie 2023, 14:35 Sport 900
Zimbru Chișinău, stadion.  Sursa: FMF

Primul meci din optimile de finală dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad, programat joi la Chișinău, la ora 21:00, se va disputa fără prezența suporterilor. Despre aceasta au anunțat serviciile de presă ale ambelor cluburi, dar și Federația Moldovei de Fotbal. Totodată, mai multe surse afirmă că această decizie a fost luată la ordinul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova.

Cei de la FC Sheriff au anunțat că Federația de Fotbal a Moldovei i-a informat cu privire la decizia autorităților moldovenești de a organiza meciul din turul de play-off al Ligii Conferințelor UEFA dintre FC Sheriff și Partizan Belgrad fără spectatori.

La rândul lor, reprezentanții FK Partizan au transmis că, potrivit informațiilor primite de la Federația de Fotbal a Moldovei, decizia de a desfășura meciul cu ușile închise a fost luată la ordinul de Serviciului de Securitate și Informații al Republicii Moldova, din motive de securitate.

„În acest sens, FK Partizan, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Serbia, întreprinde toate măsurile de securitate pentru buna ședere a echipei și a reprezentanților clubului în Moldova. Îi informăm pe toți suporterii Partizanului că nu este posibilă intrarea în Moldova, precum și prezența la meci și vă rugăm să nu călătoriți”, a transmis clubul sârb.

Și Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat că fost informată de autoritățile Republicii Moldova despre imposibilitatea de a disputa meciul Sheriff Tiraspol (Moldova) – Partizan Belgrad (Serbia) din cadrul Ligii Conferinței UEFA și a transmis suporterilor care au procurat bilete la meci că își vor putea recupera banii în cel mai scurt timp.

„Cei care au procurat bilete de pe site-ul nostru își vor primii banii înapoi în decurs de 5 zile lucrătoare. În cazul în care banii nu vor reveni pe cont în termenul stabilit, vă puteți adresa pe [email protected]. În paralel, persoanele care au procurat bilete de la magazinul Jako își vor putea recupera banii direct de la magazin”, au transmis reprezentanții FMF.

Tot astăzi, 12 suporteri sârbi care au pornit spre Chișinău pentru a participa la meciul de joi, au ajuns luni seara la Aeroport însă nu au fost lăsați să intre în țară de Poliția de Frontieră a R. Moldova.

Raisa Novițchi, ofițera de presă a IGPF, a confirmat că mai mulți cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

„Persoanele nu și-au putut justifica scopul călătoriei în Republica Moldova, neavând documentele necesare în acest sens”, a precizat ofițera de presă.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media