Kestutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei în Moldova și-a încheiat misiunea diplomatică. Ultima vizită - la ministrul Nicu Popescu

11 august 2022, 13:25 Politică 49
Kestutis Kudzmanas și Nicu Popescu.  Sursa: Ministerul de Externe

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.

Șeful diplomației moldovene a punctat că Lituania este un exemplu pentru țara noastră în mai multe domenii importante, printre acestea fiind eficiența energetică, ordinea publică, sectorul apărării și combaterea amenințărilor hibride, toate având o importanță strategică pentru Republica Moldova în cursul de reforme și modernizare europeană.

Ministrul Nicu Popescu a spus că vom dezvolta în continuare contactele și cooperarea la nivelul autorităților locale în beneficiul ambelor țări.

„Am fost asigurat că Lituania rămâne un susținător ferm al aspirațiilor europene ale Republicii Moldova și, cu această ocazie, am reiterat recunoștința poporului nostru pentru sprijinul Lituaniei în obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE. I-am urat domnului ambasador mult succes în activitatea diplomatică ulterioară și să rămână un bun prieten al țării noastre.” – a declarat oficialul moldovean.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media