O nouă ședință a Comitetului pentru coordonarea acordului de 100 milioane de euro semnat de Guvernele de la București și Chișinău: România este pregătită să acorde o primă tranșă consistentă din acord în acest an

3 august 2022, 18:48 Finanțe 50
Ședință a Comitetului pentru coordonarea acordului de 100 milioane de euro.  Sursa: drrm.gov.ro

O nouă ședință a Comitetului pentru coordonarea acordului semnat de Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova a avut loc miercuri, 3 august.

În cadrul ședinței s-au analizat proiectele trimise de Cancelaria de Stat a Republicii Moldova pentru a fi finanțate în acest an. Proiectele depuse sunt pe domeniile educație, mass media și dezvoltare regională/infrastructură.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, a prezentat Manualul de identitate vizuală, realizat de DRRM, ce trebuie utilizat pentru promovarea proiectelor de cooperare.

România este pregătită să acorde o primă tranșă consistentă din acord în acest an.

În baza Acordului, România și Republica Moldova își vor dezvolta cooperarea în următoarele domenii: sectorul energetic, infrastructura de transport, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, lucrări publice și infrastructură, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, independența mass-media, reforma administrației publice, afaceri interne, sănătate, educație, cultură și patrimoniu, cercetare și turism.

Proiectele implementate vor contribui la dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, promovarea procesului de reforme, precum și îmbunătățirea condițiilor de trai în țara noastră.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media