FOTO/ Accident fatal la Sîngerei: O fată de 16 ani a decedat, după ce a fost lovită de o mașină condusă de un minor de aceeași vârstă

28 august 2022, 12:09 Societate 1789
Accident la Sîngerei.  Sursa: IGP

O adolescentă, în vârstă de 16 ani, a decedat, după ce a fost lovită pe acostament de o mașină ce era condusă de un minor. Tragedia s-a produs în seara zilei de sâmbătă, 27 august, în satul Dumbrăviţa din raionul Sîngerei.

Potrivit Poliției Naționale, aseară, în jurul orei 22:25, Poliţia din Sîngerei a fost sesizată despre producerea unui accident rutier în satul Dumbrăviţa. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au stabilit preliminar că un minor de 16 ani, fiind la volanul unui automobil de marca „Opel Corsa”, într-o curbă a pierdut controlul asupra volanului, din cauza vitezei excesive, a derapat pe banda de contrasens şi pe acostament a tamponat o minoră de 16 ani.

În urma traumelor primite fata a decedat la spital. Tânarul ar fi luat maşina fără acordul părinţilor.

În urma testării cu aparatul „Drager” s-a constatat că acesta nu era în stare de ebrietate.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în baza art.264 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova.

„Repetat venim cu un îndemn către părinţi să explice copiilor despre riscurile, dar şi consecinţele care şi le asumă atunci când urcă la volan, fără a cunoaşte Regulamentul Circulaţiei Rutiere”, îndeamnă IGP.


Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media