Polonezii au colectat 4,7 milioane de euro pentru a oferi o dronă de luptă turcească Bayraktar forțelor Armate ale Ucrainei

25 iulie 2022, 12:00 Externe 163
Bayraktar.  Sursa: Aerotime

Polonezii au colectat 4,7 milioane de euro pentru a oferi o dronă de luptă turcească Bayraktar forțelor Armate ale Ucrainei. Un anunț în acest sens a fost făcut de iniţiatorul proiectului jurnalistul Slawomir Sierakowski.

„22.500.000 de zloţi! Made in Poland!”, şi-a exprimat satisfacţia jurnalistul Slawomir Sierakowski pe site-ul internet al revistei de stânga poloneze Krytyka Polityczna, al cărei cofondator este.

Începând cu ora 16:40 pe 24 iulie, 22.705.992 de zloți au fost deja donați pentru nevoile Forțelor Armate din Polonia. Au mai rămas patru zile până la încheierea colectării de bani, iar Serakovsky a decis să nu închidă colectarea, deși obiectivul fusese deja atins.

El a spus că a primit multe mesaje precum că oamenii vor să continue să se alăture inițiativei și să invite prieteni. Prin urmare, colecția va fi activă pentru încă câteva zile. Banii colectatați vor fi virați în contul Forțelor Armate din Banca Națională a Ucrainei.

Până în prezent, am putut doar privi toate aceste lucruri teribile prin media. Acum, ne-am oferit şansa de a face ceva real pentru a apăra Ucraina, pentru ucraineni", a explicat el la postul de televiziune TVN 24.

Această colectă în Polonia este urmare a unui proiect similar realizat în luna mai, cu succes, în Lituania vecină.

Lituanienii au strâns în luna 5 milioane de euro ca să cumpere o dronă Bayraktar pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Suma a fost strânsă în mai puțin de 4 zile, printr-o ințiativă de crowdfunding.

Ulterior, compania turcă Baykara decis să ofere gratuit dronacpe care Lituania voia s-o cumpere din donațiile în suma de 5 milioane de euro strânse de la cetățeni. Totodată, compania a menționat că va cere ca aceste fonduri să meargă în Ucraina pentru ajutor umanitar.

„Poporul Lituaniei a strâns cu onoare fonduri pentru a cumpăra o dronă Bayraktar TB2 pentru Ucraina. După ce a aflat acest lucru, Baykar va oferi Lituaniei un Bayraktar TB2 gratuit și va cere ca aceste fonduri să meargă în Ucraina pentru ajutor umanitar”, potrivit companiei Baykar.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media