Marea Britanie va găzdui în locul Ucrainei concursul Eurovision din 2023

25 iulie 2022, 14:28 Muzică 126
Grupul Kalush Orchestra .  Sursa: Eurovision

Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) și BBC au confirmat că Eurovision Song Contest 2023 va fi găzduit în Regatul Unit în numele difuzorului câștigător din acest an - Ucraina. Decizia a fost luată din motive de siguranță şi organizare.

Potrivit organizatorilor, BBC își va asuma sarcini de găzduire, iar concursul va avea loc în Regatul Unit în 2023.

Concursul de licitație pentru orașul gazdă va începe săptămâna aceasta.

Totodată, Ucraina se va califica automat în Marea Finală împreună cu „Big 5” (care include Marea Britanie). Reprezentanții Ucrainei vor colabora cu BBC pentru a dezvolta elemente ucrainene ale emisiunilor Sigla care reflectă circumstanțele unice ale montajului, urmând să fie dezvăluită pe parcrurs.

Într-un comunicat de presă EBU publicat anterior, s-a anunțat că această decizie a fost luată în urma explorării găzduirii Concursului în Ucraina și, din păcate, s-a ajuns la concluzia că, din motive de siguranță și securitate, acest lucru nu este posibil, din cauza războiului provocat de Rusia în Ucraina.

Cântăreţul britanic Sam Ryder a ocupat primul loc după voturile exprimat de juriile naţionale la Torino, însă grupul ucrainean Kalush Orchestra a câştigat în cele din urmă concursul din 2022 în urma voturilor primite din partea telespectatorilor, care i-au permis să se claseze pe primul loc cu un total de 631 de puncte.

Grupul Kalush Orchestra a devenit unul dintre marii favoriţi ai concursului Eurovision 2022 după ce Rusia a invadat Ucraina în luna februarie, o acţiune care i-au determinat pe reprezentanţii EBU să excludă Rusia din competiţie.


Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media