Un nou record termic pentru luna ianuarie. La Stația meteorologică de la Tiraspol a fost atinsă de temperatura de +17,4ºС

6 ianuarie 2022, 10:36 Mediu 117
Un lac pe timp mohorât, Prognoza Meteo.  Sursa: Replica Media

Un nou record termic pentru luna ianuarie. Pe 5 ianuarie 2022 temperatura maximă a aerului a atins pe teritoriul republicii +17,4ºС la Stația meteorologică Tiraspol, ceea ce în lunа ianuarie se semnalează pentru prima dată din toată perioada de observaţii instrumentale.

„Serviciul Hidrometeorologic de Stat vă informează despre noul record termic pentru luna ianuarie.

Pe 5 ianuarie 2022 temperatura maximă a aerului a atins pe teritoriul republicii +17,4ºС (Stația meteorologică Tiraspol), ceea ce în lunа ianuarie se semnalează pentru prima dată din toată perioada de observaţii instrumentale, depășind cu 1,4ºС recordul precedent din 2007 (Stația meteorologică Bravicea și Dubăsari)”, potrivit SHS.

SHS prognozează pentru astăzi, 6 ianuarie, vreme fără precipitații, cu temperatura minimă a aerului pe timp de noapte ce va oscila între +2ºC şi +7ºC. Ziua temperatura maximă a aerului se va situa între +3ºC şi +12ºC.

Potrivit SHS, vremea va continua să fie destul de caldă în cea mai mare parte a teritoriului.

Cu toate acestea ziua și seara izolat vor cădea precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță.

Vântul va sufla din sectorul de vest slab la moderat.

La nord, pe timp de zi vor fi maxime de până la +3 și +10 grade Celsius, iar valorile nocturne vor indica +2 și +5 grade.

La centru, ziua se vor înregistra +8 și +11 grade, iar la noapte temperatura va scădea până la +3 și +6 grade Celsius.

La sud, ziua va fi +4 și +7 grade, iar la noapte mercurul din termometre va indica +9 și +12 grade.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media