Cei patru moldoveni care au evadat dintr-un izolator din Rusia au fost prinși

18 august 2021, 11:56 Diaspora 406
Deținuți moldoveni evadați dintr-un centru de detenție preventivă din Moscova.  Sursa: TASS

Poliția din Federația Rusă anunță reținerea celui de-al patrulea dintre cei cinci deținuți, care au evadat dintr-un centru de detenție provizorie din Moscova, în noaptea de joi spre vineri, 6 august, scrie RIA Novosti, citând Comitetul de anchetă.

În comunicatul emis de Poliție, se precizează că bărbatul reținut nu este ucigașul „regelui cârnaților”.

La data de 11 august, doi dintre cei cinci deținuți fugari, au fost prinși. Cei doi deținuți, Denis Grozavu, în vârstă de 35 de ani, și Ion Țurcanu, în vârstă de 34 de ani, se ascundeau într-un apartament închiriat în orașul Podolsk, din regiunea Moscovei. Ambii au pledat vinovați pentru a scăpa. Împreună cu ei, chiriașii apartamentului au fost aduși la Poliție, care, conform anchetei, i-a adăpostit în mod deliberat pe fugari.

În următoarea zi, 12 august, al treilea fugar s-a predat de sine stătător Poliției.

Ofițerii IVS au fost arestați și acuzați de abuz de serviciu.

Cinci bărbați, deținuți într-un centru de detenție provizorie din Moscova, unul fiind cercetat pentru omor și alții patru pentru furturi, au evadat în noaptea de joi spre vineri, 6 august. Aceștia au reușit să fugă după ce au deteriorat lacătul de la celulă, în timp ce gardienii de serviciu dormeau.

Printre fugari este Alexandru Mavridi, acuzat că l-a asasinat pe miliardarul rus” Vladimir Marugov cu o arbaletă, în toamna anului 2020.

Ceilalți patru deținuți care au evadat, Ion Țurcanu, Alexandru Butnaru, Denis Grozavu și Nicolae Teterea - sunt cercetați pentru furt.

Poliția Republicii Moldova a precizat că patru dintre cei cinci deținuți, care au evadat dintr-un centru de detenție provizorie din Moscova, sunt moldoveni.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media