FOTO/ Transferul de putere către noua guvernare: Noii miniștri desemnați, prezentați ministerelor de resort de șefa statului și prim-ministra Republicii Moldova

6 august 2021, 20:45 Politică 310
Președinta Republicii Moldova îl prezintă pe noul ministru al Apărării.  Sursa: Ministerul Apărării al Republicii Moldova/Facebook

Transferul de putere către noua guvernare a avut loc astăzi, 6 august, în cadrul mai multor ministere, după învestirea noului Guvern.

Astfel, preşedinta Republicii Moldova, comandanta supremă a Forţelor Armate, Maia Sandu, l-a prezentat astăzi corpului de comandă al Armatei Naţionale pe noul ministru al Apărării, Anatolie Nosatîi.


Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a prezentat colectivului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe noua ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, și pe ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.


De asemenea, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a fost prezentat echipei Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de către șefa statului, Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Totodată, Natalia Gavrilița a prezentat efectivului Ministerului Afacerilor Interne pe noua ministră a Afacerilor Interne, Ana Revenco.


Pe paginile oficiale ale celorlalte ministere ale Republicii Moldova nu au fost publicate, deocamdată, imagini cu referire la prezentarea noilor miniștri învestiți astăzi în funcție, după acordarea votului de încredere din partea Parlamentului.

Membrii Guvernului Gavrilița a depus jurământul la Președinție, după ce astăzi, 6 august, au primit votul de încredere din partea Parlamentului.

Guvernul de la Chișinău a fost înscăunat cu votul a 61 de deputați PAS. Opoziția - legiuitorii din BCS și Partidul Șor, nu și-au arătat încrederea față de echipa guvernamentală.

În componenţa echipei guvernamentale sunt mai multe nume cunoscute publicului din garniturile anterioare, propuse de Natalia Gavrilița când a fost desemnată drept candidată la funcția de prim-ministră.

În lista actuală mai fac parte foşti miniştri din Guvernul condus de Maia Sandu, dar și membri din echipa Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS). Totodată, numărul ministerelor este mărit.

Restructurarea se referă la ministerul Educației Culturii și Cercetării, ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, dar și ministerul Economiei și Infrastructurii.

Lista Guvernului Gavrilița:

 • Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Nicu Popescu;

 • Ministerul Economiei - Sergiu Gaibu;

 • Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale - Andrei Spînu;

 • Ministerul Finanțelor - Dumitru Budeanschi;

 • Ministerul Afacerilor Interne - Ana Revenco;

 • Ministerul Apărării - Anatolie Nosatâi;

 • Ministerul Culturii - Sergiu Prodan;

 • Ministerul Justiţiei - Sergiu Litvinenco;

 • Ministerul Sănătății - Ala Nemerenco;

 • Ministerul Mediului - Iuliana Cantaragiu;

 • Ministerul Agriculturii - Viorel Gherciu;

 • Ministerul Educației - Anatolie Topală;

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media