Roskomnadzor a blocat rețeaua socială Facebook, după ce platforma a restricționat accesul la mai multe pagini ale mass-media rusești controlate de stat

4 martie 2022, 20:46 IT 161
Facebook a anunțat noul nume al companiei.  Sursa: bbc.com

Roskomnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologia Informației și Mass-Media din Rusia) a luat decizia astăzi, 4 martie, de a bloca accesul la rețeaua Facebook, după ce în ultimele zile rețeaua socială deținută de Meta Platforms, Inc. în Federația Rusă a blocat accesul la mai multe pagini ale agențiilor de presă rusă controlată de stat.

Astfel, potrivit comuncatului, în ultimele zile, rețeaua de socializare a restricționat accesul la conturi: canalul TV Zvezda, agenția de știri RIA Novosti, Sputnik, Russia Today, resursele de informare Lenta.ru și Gazeta.ru.

În comuncat se mențonează că din octombrie 2020, au fost înregistrate 26 de cazuri de discriminare împotriva mass-media și a resurselor informaționale ruse de către Facebook.

Roskomnadzor, la decizia luată, a invocat un articol din Legea federală nr. 272 a Federației Ruse „cu privire la măsurile de influențare a persoanelor implicate în încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, drepturile și libertățile cetățenilor Federației Ruse”.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie și 3 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media