Liderul Osetiei de Sud a anunțat că autoproclamata republică vrea să adere la Rusia: „Vor fi luate măsuri legale în viitorul apropiat”

30 martie 2022, 19:32 Externe 268
Abahzia și Osetia de Sud.  Sursa: www.realitatea.net

Președintele autoproclamatei republici din Georgia, Osetia de Sud, Anatoli Bibilov, a declarat că „vor fi luate măsuri legale în viitorul apropiat pentru a deveni parte a Rusiei”, scrie Kommersant. Potrivit acestuia, „unificarea” cu Rusia este scopul strategic al regiunii separatiste georgiene.

„Cred că unificarea cu Rusia este scopul nostru strategic. Calea noastră”, a spus domnul Bibilov (citat de pe site-ul partidului „Rusia Unită”). Osetia de Sud va merge pe aceasta cale”, a remarcat liderul oset.

„Vom lua măsurile legale adecvate în viitorul apropiat”, a spus Anatoli Bibilov.

„Republica Osetia de Sud va face parte din patria sa istorică - Rusia”, a mai menționat el.

Bibilov a amintit că în 2014, ând Crimeea a fost anexată de Rusia, Osetia de Sud a avut ocazia să se unească cu Rusia.

„Ne-am ratat ocazia atunci, dar nu putem permite ca acest lucru să se întâmple din nou”, a subliniat Anatoli Bibilov.

În august 2008, în Georgia a izbucnit un conflict armat între forțele georgiene contra regimului separatist oset, Osetia de Sud și Abhazia, susținute de Rusia. Drept consecință a conflictului armat, Rusia a recunoscut oficial Osetia de Sud și Abhazia ca state independente.

Amintim că preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, în seara zilei de luni, 21 februarie, decretul de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei. De asemenea, Putin a semnat acorduri de prietenie și cooperare cu liderii autoproclamați Denis Pușilin și Leonid Pasechnik, care prevăd că părțile lor „confirmă și respectă integritatea teritorială și inviolabilitatea frontierelor existente” ale Rusiei.

La 22 februarie, Duma de Stat a Rusiei a ratificat acordurile de prietenie și cooperare între Rusia și cele două republici separatiste din Donbas, așa-zisele DNR și LNR, recunoscute „independente” luni, 21 februarie, de Vladimir Putin. Documentele au fost aprobate cu 400 de voturi pro.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media