Mihail Podoleak, despre procesul negocierilor ruso-ucrainene: „Nu pot spune când vom ajunge la constructivitate, nu se știe exact”

24 martie 2022, 20:38 Ucraina 221
Mihail Podoleak, consilierul președintelui Vladimir Zelenski.  Sursa: www.unian.net

Procesul negocierilor ruso-ucrainene se desfășoară în continuare în format online, iar dialogul începe să prindă contur, însă nu se știe când se va ajunge la o „concretă contructivitate”, a spus, consilierul principal al președintelui ucrainean, Vladimir Zelenskiy, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8. Totuși, negocierile sunt în constinuare dificile, iar această situație este creată, potrivit lui Mihail Podoleak, din cauza că Rusia nu conștientizează, în primul rând, situația în care se află însăși Federația Rusă.

„Acest proces este complicat, deoarece Rusia și reprezentanții săi nu analizează obiectiv până la capăt în ce situație s-a pomenit, în primul rând Federația Rusă. Nu înțeleg ce înseamnă Ucraina. Ei au distrus partea de Est a Ucrainei, acolo unde și sunt mulți locuitori vorbitori de limbă rusă pe care au venit să-i „elibereze”. Ei continuă să spună că Rusia și Ucraina sunt state frățești, desigur e un nonsens atât din punct de vedere istoric, cât și din alte puncte de vedere. Totuși, noi încercăm la negocieri să le prezentăm informația obiectiv. Nu sunt gata să vorbesc acum despre acorduri concrete, deoarece fiecare dintre părți are condițiile sale. Condiționalitățile Ucrainei au fost expuse de președintele Zelenskiy: integritatea teritorială, suveranitatea și garanții de securitate. Rusia, din păcate, nu-și susține de multe ori angajamentele pe care le ia”, a declarat Mihail Podoleak.

Consilierul principal al președintelui ucrainean a subliniat că nu se știe exact când se va ajunge la un consens în cadrul negocierilor.

„Există constructivitate în dialogul de la negocieri, încearcă să se înțeleagă având în vedere situația obiectivă. Nu pot spune dacă noi vom ajunge la o constructivitate concretă în 2-3 zile sau peste o săptămână, nu se știe exact. Noi nu putem lua decizii unilateral, Ucraina nu este Rusia pentru a lua decizii unilateral, dacă va fi nevoie vor fi desfășurate referendumuri pe acest subiecte”, a conchis Podoleak.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie și 23 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media