Bancnote false de 50 și de 100 de euro au ajuns în circuitul valutar național. Principalii suspecți - trei bărbați din capitală

11 aprilie 2022, 13:20 Societate 1745
Euro falși.  Sursa: Politia.md

Trei bărbați, toți locuitori ai capitalei, sunt cercetați penal pentru punerea în circulație a banilor falși. Aceștia sunt bănuiți că au pus în circuitul valutar național bancnote de 50 și 100 de euro falsificate, iar dacă vor fi găsiți vinovați ar putea fi condamnați la pedepse între 7 și 15 ani de pușcărie.

Suspecții, trei bărbați cu vârstele cuprinse între 25 și 32 de ani, originari din municipiul Chișinău, au fost urmăriți timp de patru luni de către ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în comun cu procurorii PCCOCS.

În cadrul documentării oamenii legii au reușit să achiziționeze bancnote de 50 și 100 de euro, care, în urma expertizărilor s-au dovedit a fi false. Oamenii legii nu menționează însă câți bani în total au confiscat de la suspecți.

În urma perchezițiilor la domiciliile suspecților polițiștii au ridicat telefoane mobile, cartele SIM, precum și alte suporturi informaționale care urmează să fie expertizate și analizate.

Bănuiți sunt cercetați în stare de libertate, până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Totodată urmează audierile bănuiților și identificarea tuturor persoanelor implicate în această schemă infracțională. Oamenii legii urmează, de asemenea, să identifice și alte posibile cazuri de punere în circulație a bancnotelor false atât pe teritoriul țării, cât și peste hotare.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 ani.


Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media