Mitropolitul Ucrainei, Onufrie, subordonată canonic Patriarhiei ruse a condamnat atacurile și îi cere lui Vladimir Putin să oprească războiul

24 februarie 2022, 15:22 Ucraina 1816
ÎPS Onufrie.  Sursa: church.ua

Mitropolia Ucrainei, subordonată canonic Patriarhiei ruse cere oprirea imediată a războiului din Ucraina. Într-un mesaj postat pe site-ul oficial al bisericii ucrainene, Mitropolitul Onufrie, al Kievului și Întregii Ucraină spune că a avut loc o nenorocire, face apel la calm și face apel la rugăciune pentru „Ucraina, armata ei și poporul nostru.

ÎPS Onufrie face apel la reconciliere în sânul bisericii și îi cere președintelui Rusiei să oprească imediat „războiul frățesc”.

„În aceste vremuri tragice, transmitem dragostea și susținerea noastră militarilor care stau la strajă și apără pământul și poporul nostru. Dumnezeu să-i ocroteascp și să-i Păzească. Pledând pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, ne adresăm Președintelui Rusiei și îi cerem să oprească de urgență războiul fratricid. Poporul ucreainean și cel rus au ieșit împreună din botezul de pe Nipru, iar un război între aceste popoare - este repetarea păcatului lui Cain, cel care din invidie și-a ucis fratele. Acest război nu are nici o îndreptățire, nici în fața lui Dumnezeu, nici în fața lumii”, scrie pe pagina mitropoliei.

La final, ÎPS Onufrie a făcut un apel la cumpătare, dialog și înțelegere.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media