Grant în valoare de 15 milioane de euro de la Guvernul Japonez pentru IGSU: Vor fi achiziționate autoscări și 19 autospeciale de intervenție la incendii și descarcerare

17 martie 2022, 10:52 Economie 122
Parlament, vot în legislativ, deputat.  Sursa: Replica Media

Parlamentul a ratificat Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind extinderea cooperării economice japoneze. În baza acestui Acord, Guvernul Japoniei va oferi Executivului de la Chișinău un grant în valoare de 1,55 miliarde de yeni, circa 15 milioane de euro sau 240 de milioane de lei, pentru implementarea unui proiect privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor.

Mijloacele în cadrul Acordului vor fi utilizate pentru finanțarea achizițiilor de autoscări și a 19 autospeciale de intervenție la incendii și descarcerare, dar și pentru instruirea pompierilor și salvatorilor moldoveni.

Beneficiarul direct al proiectului va fi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit reprezentanților instituției, capacitatea noii tehnici speciale va permite deservire a circa 1,3 de milioane de cetățeni.

Perioada de implementare a Acordului va fi de până la 30 aprilie 2027, dar poate fi extinsă prin consens reciproc dintre autoritățile competente ale celor două Guverne.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media