Șefa statului a avut o discuție cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite. Evoluțiile de securitate din regiune, principalul subiect al discuției

18 martie 2022, 11:22 Politică 62
Maia Sandu, președinta R. Moldova.  Sursa: Replica Media

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri-seară cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres. Discuția s-a axat în mare parte pe provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul evoluțiilor de securitate din regiune.

Potrivit unui comunicat emis de Președinție, secretarul General Guterres și-a exprimat solidaritatea și recunoștința pentru efortul autorităților în gestionarea fluxului înalt de refugiați veniți din Ucraina.

„Șefa statului a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de ONU pentru refugiații găzduiți de Republica Moldova. La fel, Președinta Sandu a menționat nevoia de asistență suplimentară din partea comunității internaționale pentru susținerea sistemului economic și social al țării noastre în condițiile actuale”, se arată în comunicatul emis de Președinție.

Secretarul General Gueterres a dat asigurări că Organizația Națiunilor Unite va acorda ajutor suplimentar Republicii Moldova pentru a scădea din presiunea sub care funcționează în prezent statul.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne a R. Moldova, din data de 24 februarie, de când Rusia a invadat Ucraina, pe segmentul MD-UA au intrat 321.962 cetățeni ucraineni. Totodată, au ieșit – 220.822 cetățeni ucraineni (206.272 pe segmentul MD-RO; 14.550 pe segmentul MD-UA)

Pe teritoriul R. Moldova, în prezent se află – 99.475 cetățeni ucraineni.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media