VIDEO/ UPDATE/ Explozia la Rafinăria din Constanța: Un bărbat dat dispărut a fost găsit mort, mai multe persoane sunt rănite

2 iulie 2021, 12:52 România 493
Incendiu la o rafinărie de Petrol din Constanța.  Sursa: digi24.ro.

O explozie s-a produs, vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța. Un bărbat care fusese dat dispărut a fost găsit mort, iar alte cinci persoane au fost rănite, una având arsuri pe 45% din corp. Intervenția la fața locului este în plină desfășurare, șeful DSU din România, Raed Arafat, a declarat că în zonă este încă flacără deschisă și că pot apărea complicații, transmite Digi24.ro.

Oamenii din localitățile învecinate au primit mesaj RO-Alert să rămână în locuințe și să nu deschidă geamurile.

Prefectul județului Constanța a declarat că persoana care fusese dată dispărută a fost găsită decedată. Este vorba despre un bărbat. El a fost găsit în incinta rafinăriei.

Bilanţ oficial: un mort, un dispărut şi 5 răniţi. Doi dintre răniți, care au arsuri, vor fi aduși la Spitalul Floreasca din București.

Incendiul s-a manifestat la o instalaţie de transport petrolier. Salvatorii au acţionat pentru închiderea robineţilor şi întreruperea alimentării cu combustibil. Petse 50 de pompieri au fost direcționați la intervenție.

Știrea inițială (12:50) - O explozie a izbucnit vineri, 2 iulie, la rafinăria Petromidia/Rompetrol din Năvodari, România. Serviciul de Urgență Constanța a confirmat existența a două persoane rănite. A fost activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Constanța, iar restul persoanelor din zonă au primit mesaj RO-Alert să părăsească zona.

Explozia s-a produs puțin înainte de ora 12.30. Atunci, turiștii de pe plajele din apropiere au început să posteze imagini cu un nor mare de fum negru și chiar o flacără în zona Rafinăriei de la Capul Midia-Năvodari.

Numeroase ambulanțe ISU/SAJ se îndreaptă spre rafinărie. ISU Constanța, confirmă existența unei victime cu arsuri de căi aeriene și pe circa 45% din suprafața corpului. Prefectul județului Constanța, în direct la Digi 24, confirmă existența unei a doua victime.

„Persoanele sunt arse pe față, nimic grav. Vom face o reevaluare. A fost dat mesaj prin RO-Alert. Turiștii nu sunt afectați. Echipajele sunt acolo”, a declarat acesta.

ISU a anunțat că explozia a fost urmată de incendiu.

Știrea se actualizează...

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media