VIDEO/ Membru AUR, târât pe tricolor și călcat în picioare la sediul socialiștilor. De cealaltă parte, PSRM acuză AUR de violențe și deteriorarea mașinilor din preajmă

7 iulie 2021, 18:24 Politică 258
Membru AUR, târât pe tricolor și călcat în picioare la sediul socialiștilor.  Sursa: captură video/Realitatea Live

Protestul celor de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și contraprotestul socialiștilor de la sediul PSRM s-au lăsat cu violențe și acuzații. În timp ce reprezentanții AUR au mers la Procuratura Generală pentru a depune plângere pe faptul că ar fi fost agresați la sediul PSRM, socialiștii îi acuză pe unioniști că au lovit și jignit membrii și simpatizanții lor și au deteriorat automobilele parcate lângă sediu.

Din imaginile video publicate pe RealitateaLive, se vede cum, în timpul manifestației, un membru AUR este târât pe jos și călcat in picioare de simpatizanții PSRM din Garda Tânără în fața sediului de partid, după care, aceștia i-au smuls tricolorul din mâna și l-au lăsat să zacă la pământ.

De cealaltă parte, socialiștii spun că, de fapt, cei de la AUR au fost agresivi. Pe site-ul formațiunii a fost publicat un comunicat de presă în care PSRM „condamnă ferm acțiunea provocatoare a unioniștilor de la AUR”.

„Extremiștii din acest partid anti-statalist au provocat altercații în fața sediului nostru, lovind și jignind membrii și simpatizanții noștri, care au creat un cordon pentru a nu admite accesul unioniștilor în sediu. Cei de la AUR au provocat și daune materiale, deteriorând unele automobile parcate în preajmă.”, spun socialiștii.

Cei de la PSRM menționează că în fruntea protestatarilor s-au aflat „persoane corupte, care au condus țara și municipiul Chișinău mulți ani, lăsând în urma lor foarte multe probleme”, sugerând că ar fi vorba despre Dorin Chirtoacă, care, de altfel, a fost lovit peste față de către socialistul Alexandr Odințov.

PSRM s-a plâns că în această campanie a fost ținta mai multor atacuri murdare din partea oponenților politici.

Astăzi, 7 iulie, în fața sediului PSMR de pe strada Columna din capitală au avut loc altercații între socialiști și membrii AUR Moldova, care au venit să protesteze.

Pe video a fost surprins momentul în care președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care s-a aliat cu AUR, este lovit peste față de către deputatul PSRM Alexandr Odințov. Lovitura a fost atât de puternică, încât Dorin Chirtoacă și-a pierdut ochelarii.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media