FOTO/ Moldova, a treia din lume la turneul de lupte feminin de la Zagreb: „E greu să te gândești că poți lasă în urmă țări cu populație de miliarde și totuși e posibil”

6 februarie 2023, 14:58 Sport 1402
Luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci.  Sursa: Anatol Guidea via Facebook

Evoluție extraordinară a lotului feminin de lupte libere a Republicii Moldova la Zagreb Open, un turneu care a adunat cele mai bune sportive din lume. În urma rezultatelor obținute de luptătoarele noastre, Moldova a ocupat locul 3 la general pe națiuni, fiind depășite doar de puternica echipă a Japoniei și Statelor Unite ale Americii. Este vorba despre patru sportive la cele 10 categorii de greutate: Iulia Leorda, 53 kg (bronz); Mariana Drăguțan, 55 kg (argint), Anastasia Nichita, 59 kg (aur) și Irina Rîngaci, 68 kg (bronz).

„E greu să te gândești că poți lasă în urmă țări cu populație de miliarde și totuși e posibil. Bravo fetele”, a scris unul din antrenorii echipei, Andrei Chiperi pe pagina sa de facebook.

La Zagreb, Moldova a fost reprezentată de luptătoarele Anastasia Nichita, 59 kg, Iulia Leorda, 53 kg, Mariana Draguțan Mariana, 55 kg și Irina Rîngaci, 68 kg care s-au clasat pe podium.

Cea mai bună evoluție a avut-o campioana mondială în exercițiu, Anastasia Nichita care a câștigat fără drept de apel toate luptele și a ocupat prima treaptă a podiumului. Anastasia a învins sportive din Japonia, Ungaria și Azerbaidjan, cu patru victorii la activ.


Irina Rîngaci a reușit o prestație excelentă, însă s-a clasat în final pe locul 3 după ce a pierdut de la viitoarea campioană, o sportivă din Franța.Tot cu un bronz a revenit acasă și sportiva Iulia Leorda. Luptătoarea noastră a reușit un turneu excelent, obținând doar victorie pe linie și o singură înfrângere.Cea de-a patra reprezentantă a lotului național, Mariana Drăguțan a luat argintul, după ce a cedat doar în finală în fața japonezei, Moe KIYOOKA din Japonia.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media