Un angajat al MAI împreună cu un adolescent ar fi violat o minoră la Telenești. Ambii au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile

10 ianuarie 2023, 15:08 Justiție 1214
abuz.  Sursa: Replica Media

O copilă din Telenești a fost violată de doi tineri, care au ademenit-o într-o mașină în seara de 3 ianuarie 2023. Poliția a reținut, la trei zile de la incident, doi suspecți, între care unul este angajat al Ministerului Afacerilor Interne iar al doilea încă nu a atins vârsta majoratului. Ambii au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă pușcărie dacă vina lor va fi demonstrată.

Procuratura raionului Telenești a inițiat urmărirea penală în cauza penală intentată la 6 ianuarie 2023, în baza art.171 alin. (3) lit. b) din Codul penal – violul unei persoane minore în vârstă de până la 14 ani.

Conform datelor preliminare, oamenii legii au stabilit că la data de 3 ianuarie 2023, între orele 21:00 - 22:20, un tânăr, acționând în complicitate cu un minor, s-au deplasat cu un automobil într-un sat din raionul Telenești, unde, a determinat-o pe victima minoră să urce în automobil.

După ce au convins-o să urce în mașină, au mers împreună la marginea statului, unde, știind cu certitudine că minora nu a atins vârsta de 14 ani şi este în imposibilitate de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa datorată vârstei fragede, având capacitatea redusă de a opune rezistență acțiunilor abuzatorului, prin constrângere fizică și psihică, în automobil, a întreținut cu ea mai multe rapoarte sexuale, cauzându-i minorei dureri fizice și suferințe psihice.

Doi suspecți au fost reținuți la 6 ianuarie 2023, iar la 7 ianuarie 2023 au fost puși sub învinuire în temeiul art. 171 alin.(3) lit. b) din Codul penal.

Procurorii confirmă faptul că învinuitul major, la momentul comiterii faptei incriminate era angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

La data de 7 ianuarie 2023, în privința învinuiților a fost aplicată măsura preventivă - arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile.

Organul de urmărire penală efectuează în continuare investigații pentru elucidarea circumstanțelor cazului.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media