România/ Un șofer moldovean s-a răsturnat cu camionul în albia unui pârâu și a rămas blocat în cabină: Misiunea de salvare s-a desfășurat contracronometru. MAEIE: „Responsabilii de la consulat rămân în contact cu autoritățile române”

30 ianuarie 2023, 17:06 Societate 1452
accident la Suceava.  Sursa: observator.md

Un șofer, cetățean al Republicii Moldova, s-a răsturnat cu camionul în albia unui pârâu, în timp ce se deplasa pe DN 17, pe raza localității Valea Putnei Suceava. Autoritățile române au reușit să-l salveze la timp pe bărbat din fiarele contorsionate ale cabinei, acesta fiind transportat ulterior la spital, transmite observatornews.ro.

Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a confirmat producerea accidentului în România cu implicarea unui camion înmatriculat în Republica Moldova, urmare a condițiilor meteo nefavorabile din țara vecină.

Potrivit presei române, camionul condus de moldovean a ieșit, în această dimineață, în afara părții carosabile a DN17, pe raza localității Valea Putnei. Șoferul a rămas încarcerat în cabină, însă era conștient și cooperant la sosirea autorităților.

Misiunea de salvare s-a desfășurat contracronometru, deoarece bărbatul avea picioarele prinse între fiarele contorsionate ale cabinei, a transmis ISU Suceava. Totodată, camionul fiind răsturnat în albia unui pârâu, apa a inundat cabina și a existat pericolul ca șoferul să intre în șoc hipotermic.

Ministerul de Externe de la Chișinău a menționat că, potrivit informațiilor preliminare obţinute de către reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, șoferul, cetățean moldovean, a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din județul Suceava cu răni multiple, el fiind la momentul de față internat în secția de chirurgie toracică, fiind conștient.

Responsabilii de la consulat rămân în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări.

„Reiterăm recomandarea conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie”, a menționat Daniel Vodă.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media