Șefa statului a discutat cu secretara generală a Consiliului Europei despre procesul de reformare a justiției

14 decembrie 2022, 20:25 Politică 139
Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

Președinta Maia Sandu a discutat astăzi la telefon cu secretara generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, despre procesul de reformare a justiției.

În context, președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința față de sprijinul continuu al organizației paneuropene, timp de trei decenii, pentru procesele democratice din țara noastră.

Tot astăzi, președinta Maia Sandu a avut astăzi o ședință de lucru cu ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, cu procurorul general interimar, Ion Munteanu, și cu șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul căreia s-a discutat despre rezultatele participării șefei statului, săptămâna trecută, la Conferința Internațională Anticorupție din SUA și pe discuțiile pe care le-a avut cu autoritățile din Statele Unite pentru avansarea țării noastre în lupta anticorupție.

Președinta Maia Sandu a recomandat revizuirea necesităților instituționale și legislative ale sectorului anticorupție, pentru a accelera procesul de recuperare a bunurilor.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media