Peste 50.000 de brazi, puși în vânzare de către Moldsilva. Care este prețul pomilor de Crăciun

6 decembrie 2022, 10:30 Societate 536
Brazi, pomi de Crăciun.  Sursa: Moldsilva

Pe parcursul lunii decembrie Agenţia Moldsilva, prin intermediul entităților silvice teritoriale, va scoate pe piața internă 50.400 de pomi de Crăciun. 45.100 din ei vor fi de specia molid, 5.300 sunt pini, iar suplimentar vor mai fi propuse și 6.100 de verticele (crenguțe). Înălțimea pomilor variază de la un metru până la 5 metri și mai mult.

Cele mai mari volume sunt disponibile la întreprinderile de la Strășeni, Hîncești, Călărași, Edineț, Nisporeni și Tighina. Preţul mediu se cifrează la aproximativ 72 lei pentru un metru, dar poate fi şi mai mic dacă optaţi pentru un pom de 2-3 metri sau mai mult.

Pomii de Crăciun vor fi eliberați angro direct de la pepinierele entităților silvice, iar la bucată de la depozitele acestor întreprinderi.

„Agenţia Moldsilva reaminteşte că în această perioadă este intensificată paza și protecția pădurilor, fiind organizate raiduri în fondul forestier, cu implicarea colaboratorilor întreprinderilor silvice, ai Inspectoratului pentru Protecția Mediului și Inspectoratelor de Poliție din teritoriu”.

Tăierile ilicite a arborilor de rășinoase, inclusiv molid şi pin, din fondul forestier sau din alte spații verzi, se pedepsesc cu amenzi de la 50 la 100 unități convenționale pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice riscă de la 300 la 500 unități convenționale, sau muncă neremunerată în folosul comunității, conform art. 122, 124 al Codului Contravențional al Republicii Moldova și achitarea prejudiciului cauzat prin tăierea ilicită a arborilor și plantațiilor, conform Codului Silvic.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media