Procurora-șefă a Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, vine la Chișinău: Se va întâlni cu conducerea statului

28 iunie 2022, 19:36 Justiție 921
Laura Codruța Kovesi.  Sursa: Facebook/Laura Codruța Kovesi

Procurora-șefă a Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, vine la Chișinău în perioada 11 - 14 iulie. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, care este organizatoarea vizitei.

Totodată, potrivit surselor noastre, șefa Parchetului European va avea întrevederi inclusiv cu șefa statului Maia Sandu, dar și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Laura Codruța Kövesi este o procuroră română care ocupă funcția de procuror-șef la Parchetul European. Anterior a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA România) din 2013 până în 9 iulie 2018.

Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuroră la Sibiu și procuroră generală a României. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cea mai tânără procuroră generală din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singura procuroră generală care și-a dus mandatul până la capăt.

Parchetul European (EPPO) și-a început activitatea la 1 iunie 2021. Instituția este responsabilă cu anchetarea și urmărirea penală a infracțiunilor care afectează bugetul Uniunii Europene.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media