Consiliul de Administrare al SA Franzeluța nu și-a ales șefia. APP: Propunerea a fost respinsă deoarece lista semnăturilor de susținere s-a dovedit a fi falsă

28 iunie 2022, 21:19 Societate 132
Franzeluța.  Sursa: Wikipedia

Agenția Proprietăți Publice (APP), într-un comunicat de presă, anunță că propunerea angajaților de la combinatul de panificație „Franzeluța” de a numi conducerea Consiliului de Administrare a fost respinsă în cadrul adunării generale a acționarilor din motiv că lista semnăturilor de susținere s-a dovedit a fi falsă.

Adunarea generală a acționarilor a SA Franzeluța s-a întrunit, astăzi, și a aprobat componența nouă a Consiliului de Administrare.

Astfel, 6 membri sunt reprezentanți ai administrației publice centrale și un reprezentant al acționarilor minoritari. De asemenea, a fost audiat raportul de activitate al întreprinderii, raportul de audit și nivelul de executare al indicatorilor de performanța a directorului interimar.

Propunerea angajaților de a numi un reprezentant al lor in Consiliu a fost respinsă, deoarece, potrivit APP, lista semnăturilor de susținere s-a dovedit a fi falsă, nefiind rectificată în termenii stabiliți.

„Noul Consiliu urmează să se întrunească in următoarele zile pentru a selecta președintele Consiliului de Administrație. Contrar multiplelor declarații care includ și chemării la proteste, cu scop de destabilizare a acestei întreprinderi strategice și dezbinării spiritului de conlucrare a colectivului, Agenția Proprietații Publice va continua eforturile de susținere a angajaților SA Franzeluța, pentru a menține stabilitatea locurilor de muncă și dezvoltarea întreprinderii”, punctează APP.

Amintim că, potrivit unei declarații făcute public de liderul Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari, colectivul combinatului de panificație „Franzeluța” ar fi în pragul unei greve, din cauza că Agenția Proprietății Publice ar încerca să-l demită forțat pe directorul interimar al companiei Victor Matcov. Afirmația lui Slusari a venit în timp ce la „Franzeluța” astăzi avea loc adunarea generală a acționarilor.

De cealaltă parte, o angajată din cadrul întreprinderii a negat că muncitorii ar fi în prag de grevă.

„Toți sunt la locurile de muncă. La adunarea acționarilor participă și sunt prezenți doar acționarii. Lumea lucrează fară abateri, pâine se face. Asta (n.red. grevă) organizează tot conducerea noastră. Ne vor scoate tot pe noi cu ordin”, a spus aceasta pentru Replica Media.

Amintim că Victor Matcov a fost numit în funcția de director general interimar al Combinatului de panificație „Franzeluța” la 26 octombrie 2021. Anterior, acesta a deținut funcția de director de Fabrică, director al Departamentului de achiziție și șef al Departamentului de vânzări.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media