LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 54. Zelenskiy anunță că a început a doua fază a războiului: Rusia a declanșat lupta pentru Donbas

18 aprilie 2022, 15:22 Ucraina 499
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Armata rusă continuă să atace în forță Harkov, Kiev și Mariupol. Rusia susține că toate zonele urbane din Mariupol au fost „curățate” de forțele ucrainene, în ciuda faptului că președintele Vladimir Zelenskiy a avertizat că eliminarea luptătorilor din oraș va pune capăt discuțiilor cu Rusia. Moscova a dat un ultimatum, cerând puținelor trupe ucrainene de rezistență din Mariupol - luptătorii care au rămas în interiorul oțelăriei Azovstal - să se predea până duminică la prânz sau să fie pregătiți „să moară”. Ultimatumul Rusiei a fost respins de oficialii locali din Mariupol, care au anunțat că luptătorii ucraineni vor continua să apere orașului.

Potrivit oficialilor ucraineni, în uzină s-ar află între 2 000 și 2 500 de militari și voluntari, dar și mulți civili - femei copii și bătrâni.

UPDATE 23:00. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy a anunțat că a început a doua fază a războiului: Rusia va lupta pentru Donbas.

Zelenskiy spune că armata ucraineană e pregătită și că va riposta.

„Ne vom apăra. Vom lupta. Nu vom da nimic din Ucraina și nu avem nevoie de altcineva. Sunt recunoscător tuturor luptătorilor noștri, tuturor orașelor noastre eroice din Donbass, Mariupol, precum și orașelor din regiunea Harkov care rezistă, care apără destinul întregii Ucraine și rezistă forțelor invadatorilor. Rubijne, Popasna, Zolote, Lisiceansk, Severodonetsk, Kramatorsk și toți cei care au fost cu Ucraina în toți acești ani și pentru totdeauna”, a declarat Zelsnkiy acum puțin timp în urmă.UPDATE 21:45. Trupele ruse şi-au încheiat regruparea în vederea lansării unei ofensive în estul Ucrainei, a anunţat luni Ministerul ucrainean al Apărării, în timp ce un oficial militar american a declarat că Rusia are în prezent în sudul şi estul Ucrainei în total 76 de grupuri tactice la nivel de batalion, relatează CNN şi Reuters.

„Consolidarea grupării ofensive are loc în urma transferului de unităţi ruseşti suplimentare. Luptele cele mai intense se desfăşoară în regiunile Slobojanski şi Doneţk”, a declarat la o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, colonelul ucrainean Oleksandr Motuzianik.

„(Rusia) se pregăteşte pentru o ofensivă în estul Ucrainei pentru a stabili un control complet asupra teritoriului regiunilor Doneţk şi Luhansk şi a asigura stabilitatea” unui coridor terestru cu Crimeea, a explicat oficialul ucrainean. El a susţinut că trupele ucrainene au recuperat de sub controlul forţelor ruse mai multe aşezări în jurul oraşului Izium din regiunea Harkov.

Oraşul Izium şi zonele învecinate acestuia sunt locurile cu cea mai mare concentrare de trupe ruseşti, care vor încerca din această zonă să-şi dezvolte ofensiva în estul Ucrainei, a mai spus Oleksandr Motuzianik.

Statul Major al armatei ucrainene anunţase anterior că „în zona operaţională de est, forţele armate ale Federaţiei Ruse îşi finalizează formarea unei noi forţe ofensive”, în urma regrupării trupelor retrase din nordul Ucrainei şi din zona capitalei Kiev.

Armata rusă testează în prezent prin atacuri individuale punctele slabe în liniile de apărare ucrainene, după ce în timpul nopţii de duminică spre luni a lansat noi atacuri asupra unor oraşe din Donbas, a mai precizat Statul Major ucrainean în raportul său zilnic privind evoluţia frontului. Trupele ruse au pătruns între timp în oraşul Kreminna, din regiunea Luhansk.


UPDATE 21:00. Forțele ruse au finalizat regruparea trupelor pentru a lansa o ofensivă în estul Ucrainei, pentru a stabili controlul deplin asupra regiunilor Donețk și Luhansk, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, citat de CNN.


UPDATE 20:45. Bombardamentele rusești asupra orașului Harkov au continuat luni, ucigând cel puțin 13 persoane.

UPDATE 20:15. Forțele de ocupație ruse încearcă să spargă apărarea în mai multe direcții, concentrându-și principalele eforturi asupra orașului Izium, a declarat comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujnii. El a subliniat că apărarea eroică a orașului erou Mariupol continuă. Zalujni dă asigurări că Forțele Armate ale Ucrainei iau toate măsurile posibile pentru a oferi sprijin apărătorilor orașului.


UPDATE 20:10. Președintele rus Vladimir Putin a remarcat „eroismul” soldaților din Brigada 64 de Puşcaşi Motorizaţi din cadrul Forţelor terestre ruse, pe care Ucraina îi acuză că au participat la abuzurile comise în orașul Bucha, lângă Kiev, scrie RBK.

Astăzi liderul de la Kremlin a acordat Brigăzii 64 titlul onorific de „gărzi” „pentru eroismul curajul și forța de care a dat dovadă personalul brigăzii în operațiunile de luptă pentru protejarea Patriei și a intereselor statului”.


UPDATE 19:30. Trupele ruse de ocupație au încercuit orașul Mariupol în ring și ținut ostatici sute de mii de civili, a declarat Serhii Volina, un comandatn ucrainean.

În același timp, soldații ruși încearcă să convingă populația locală să coopereze, promițând să plătească despăgubiri pentru locuințele distruse în ruble rusești. În acest fel, Rusia încearcă să desfășoare o „ocupație în ruble” a teritoriilor ocupate temporar, iar apoi să izoleze populația, urmând exemplul anumitor regiuni din regiunile Donețk și Luhansk, potrivit Centrului pentru Combaterea Dezinformarii de la Securitatea și Apărarea Națională, citează Hromadske.


UPDATE 18:45. Raportul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei de la ora 18:00. Situația în principalele zone:

- Principalele eforturi ale ocupanților sunt concentrate pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lughansk și menținerea teritoriului ocupat anterior.

- Nu s-au observat schimbări semnificative în activitățile trupelor ruse în zonele Volin, Polissia și Siverski.

- Încercările de avansare pe direcțiile Izium-Slaviansk și Izium-Barvinkove continuă pe direcția Izium.

- În apropierea graniței de stat a Ucraina, în regiunea Belgorod, sunt desfășurate platforme pentru elicoptere.

- În direcțiile Donețk și Tavria, trupelor de ocupație continuă regruparea pentru a-și concentra principalele eforturi pe capturarea așezărilor Liman, Kreminna, Popasna și Rubijne, precum și pentru stabilirea controlului deplin asupra orașului Mariupol.

- Forțele ruse au intensificat operațiunile ofensive în zonele Severodonețk, Popasna, Kurahiv și Zaporojie. Unități suplimentare de tancuri și artilerie continuă să fie concentrate pentru a spori eforturile.

- Bătălia pentru Mariupol continuă. Rusia desfășoară operațiuni de asalt în apropierea portului maritim.

- În zona Bugului de Sud, unele unități ale ocupanților își concentrează eforturile pe menținerea frontierelor ocupate și bombardarea pozițiilor Forțelor de Apărare. Ocupanții nu încetează să încerce să stabilească controlul asupra teritoriului regiunii Herson, fără succes luptă în zona satului Alexandrovka.

Grupările navale inamice din apele Mării Negre și Azov continuă să izoleze coasta mării a statului nostru, precum și să efectueze recunoașteri.


UPDATE 08:30. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că au fost observate semne ale începerii unei operațiuni ofensive în Zona Operațională de Est. În districtele operaționale Slobojanski și Donețk agresorul a intensificat operațiunile ofensive și de asalt în unele zone.


UPDATE 18:02. Poliția Națională a Ucrainei a înregistrat aproape 900 de procese penale privind dispariția a persoanelor în teritoriile care au fost și sunt încă sub ocupație rusă; De asemenea, a înregistrat peste 1.500 de cazuri de reținere ilegală a civililor de către ocupanții și peste 2.500 de procese penale privind moartea cetățenilor ucraineni.


UPDATE 17:20. Un băiețel de 3 ani care fugise împreună cu mama lui din Harkov pentru a scăpa de bombardamente a fost rănit în atacurile cu rachete lansate de forțele ruse luni la Lviv, conform primarului orașului, Andrii Sadovii. Primarul a precizat că băiețelul este în stare stabilă și că nu există riscul să își piardă viața.

„11 persoane au fost rănite în bombardamentele de dimineață. Printre ei se numără și Miron, în vârstă de trei ani. A venit cu mama sa din Harkov pentru a scăpa de război. Dar o rachetă rusă i-a găsit la Lviv. Copilului i s-a oferit toată asistența necesară. Nu există nicio amenințare la adresa vieții. Alte trei victime sunt în stare critică la terapie intensivă. Medicii noștri fac tot posibilul pentru a-i salva. 7 oameni au murit. Aceștia sunt primii morți de civili în orașul nostru. Cea mai tânără victimă are 30 de ani. Memorie veșnică. Plangem morții, dar trebuie să fim cât mai vigilenți. Duşmanul începe să devină bestie. Atacurile asupra țintelor civile pot crește. Nu există orașe sigure în Ucraina astăzi. Prin urmare, subliniez încă o dată, îi rog pe toți locuitorii - când auziți sirena, vă rugăm să mergeți la adăpost!”, a scris Sadovii.UPDATE 16:25. Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, pentru a lupta împotriva armatei lui Vladimir Putin, potrivit agenției ruse de stat, TASS și Digi24

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, Kievul ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina.

„Regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale”, susține Konașenkov.

Cei mai mulți mercenari – 1.717 persoane – au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a mai precizat oficialul, citat de TASS.


UPDATE 15:48. „Fiecare națiune are dreptul de a trăi independent. Fiecare oraș are dreptul la securitate deplină. Orice persoană are dreptul la libertate și să caute fericirea. Oamenii nu ar trebui să fie instrumente ale unor regimuri, ale unor dictatori. Oamenii au dreptul doar să trăiască. Pentru asta luptăm. Aceasta este ceea ce vă cerem să apărați alături de noi. Și asta vom restabili, sper, cu întreaga lume – după acest război”, menționează Zelesnkiy într-un nou mesaj.âUPDATE 15:20. Parlamentarul ucrainean Lesia Vasilenko a declarat că „nicio parte a Ucrainei nu ar trebui să fie pe masa negocierilor”, în timp ce țara își continuă rezistența, în ciuda bombardamentelor rusești.

Anterior, președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a declarat că Ucraina nu este dispusă să renunțe la teritoriul din estul Ucrainei pentru a pune capăt războiului cu Rusia. „Ucraina își scrie propria istorie și, de asemenea, scrie noua istorie a lumii pe măsură ce trece”, a declarat Vasylenko pentru CNN.

„Dacă în orice circumstanță Ucraina este obligată să renunțe la teritorii, va fi un risc nu doar pentru ucrainenii care trăiesc în Ucraina, ci pentru întreaga lume”, a adăugat ea.


UPDATE 14:45. Armata rusă susține că are dovezi că autoritățile de la Kiev pregătește provocări de Paște cu numeroase victime în rândul civililor, a declarat general-colonelul Mihail Mizintsev, șeful Centrului de control al apărării naționale din Rusia. Potrivit acestuia, în regiunile Zaporojie, Nikolaev, Odesa, Sumi și Harkov din Ucraina, este planificat să se tragă cu arme grele asupra bisericilor ortodoxe pentru a acuza apoi armata rusă de masacre de civili, scrie Ria Novosti.


UPDATE 14:30. Guvuvernatorul regional Maksym Kozytsky, a informat că bilanțul atacurilor a ajuns la șapte morți. Totodată, 11 persoane sunt rănite, dintre care trei sunt în stare gravă.

Acesta a precizat că au fost lansate patru rachete: trei dintre acestea au lovit mai multe depozite, iar cealaltă a lovit un garaj care asigura întreținerea mașinilor.UPDATE 13:30. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin spune că a văzut imaginile cu fosta navă Moscova, însă nu poate evalua autenticitatea lor:

„Noi într-adevăr am văzut acele imagini, însă cât de autentice sunt și dacă ele sunt adevărate, nu putem evalua", a declarat Peskov.


UPDATE 12:55. Șeful Administrației Militare Regionale Luhansk le-a cerut luni civililor să plece de urgență din zonă, el spunând că nu este niciun loc sigur în regiunea de est a Ucrainei. „Plecați acum, cât vă mai putem salva", a scris Serhii Haidai pe Telegram.


UPDATE 12:30. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat că 295 de cetăţeni din Ucraina au fost angajaţi în câmpul muncii din Republica Moldova.

Conform ultimelor dat, ANOFM a primit notificări de la agenții economici despre angajarea a 295 cetățeni din Ucraina, dintre care 231 femei și 64 bărbați.

202 cetățeni ucraineni angajați în municipiul Chișinău, 16 Ungheni, 8 Strășeni, 14 Bălți, 9 Cahul, 4 Anenii Noi, 3 Ialoveni, 7 Soroca, 6 Vulсănești, 4 Ștefan-Vodă, 3 Orhei, 3 Dondușeni, 3 Căușeni , 2 Taraclia, 2 Comrat, 2 Ceadîr-Lunga, 2 Călărași, 2 Briceni, 1Fălești, 1 Ocnița,1 Nisporeni.


UPDATE 12:00. Niciun coridor umanitar de evacuare nu va fi deschis pe parcursul zilei de astăzi. Trupele ruse nu încetează să blocheze și să bombardeze rutele umanitare. Prin urmare, din motive de securitate, autoritățile ucrainene au decis să nu deschidă coridoare umanitare pe 18 aprilie, a anunțat viceprim-ministra Irina Vereșciuk.UPDATE 11:50. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat datele despre pierderile forțelor ruse de la începutul invaziei la data de 18 aprilie:

📍 oameni - aproximativ 20.600;
📍 tancuri- 790;
📍 vehicule blindate de luptă - 2.041;
📍 sisteme de artilerie - 381;
📍 lansatoare multiple de rachete - 130;
📍 echipamente de apărare aeriană - 67;
📍 avioane - 167;
📍 elicoptere - 147;
📍 vehicule - 1.487;
📍 corăbii/bărci - 8;
📍 cisterne - 76;
📍 drone - 155;
📍 echipament special - 27;
📍 Lansatoare OTRK / TRK - 4.


UPDATE 11:19. Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a avut o discuție cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară a Ucrainei şi reconstrucţia ţării după război. Detalii AICI.


UPDATE 11:05. Pe rețelele sociale au apărut primele imagini clare care prezintă crucișătorul „Moscova” în flăcări și serios avariat. Imaginile nu au fost până în prezent confirmate de nicio autoritate de stat din Ucraina sau Rusia. Ministerul rus al Apărării a confirmat, în urmă cu patru zile, scufundarea navei-amiral a flotei ruse din Marea Neagră. O astfel de fotografie cu crucișătorul „Moscova” cuprins de flăcări au fost postate pe Twitter, pe contul „Ukraine Weapons Tracker”, specializat în monitorizarea și centralizarea tuturor imaginile apărute pe internet care prezintă tehnică de luptă distrusă în cele aproape două luni de război în Ucraina.


UPDATE 10:10. Orașul Lviv din vestul Ucrainei a fost ținta unor lovituri cu rachete, au anunțat luni dimineață mai mulți oficiali. Anunțul a fost făcut de primarul din Lviv Andrey Sadovy.

Mihailo Podoliak, consilier prezidențial, a menționat că ocupanții ruși au lovit infrastructura civilă a orașului. „Rușii continuă să atace în mod barbar orașele ucrainene din aer, declarând cu cinism lumii întregi „dreptul” lor „... de a ucide ucraineni”, a comentat Podoliak.UPDATE 09:45. De la începutul invaziei ruse pe teritoriul țării vecine au decedat 205 de copii, iar 362 au fost răniți în Ucraina anunță Biroul Procurorului General al Ucrainei.

Potrivit datelor oficiale, cei mai afectați copii au fost în regiunea Donețk - 117, Kiev - 107, Harkov - 91, Cernihiv - 54, Herson - 43, Nikolaev - 40, Luhansk - 36, Zaporojie - 23, capitala - 16, Sumy - 16, Jitomir - 15.

Datele nu sunt definitive, deoarece se lucrează pentru stabilirea lor în locurile unde au loc ostilități active, în teritoriile ocupate temporar și eliberate.

Totodată, 1018 de instituții de învățământ au fost avariate în urma bombardamentelor, iar 95 dintre ele sunt complet distruse.
UPDATE 09:30. Ucraina a completat chestionarul privind aderarea la Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă un pas necesar către acordarea statutului de candidat la UE.

Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al biroului președintelui ucrainean, Igor Zhovkva.

„Putem afirmacă documentul adus de Ursula von Der Leyen a fost completat de partea ucraineană. Prin urmare, mingea va fi de partea Comisiei Europene”, a spus Zhovkva.


UPDATE 08:00. Bombardamente în Luhansk. În urma atacurilor au luat foc șapte clădiri rezidențiale și anexe în Kreminna.

Trupele ruse au lovit cu o rachetă complexul sportiv Olimp din Kreminna, recent reconstruit. Suprafata de ardere - 2 400 mp. Salvatorii încearcă să localizeze incendiul. Lângă complexul sportiv este o pădure.

În Rubijne au fost distruse trei case. Șapte localnici au fost salvați de sub dărâmături, iar doi au fost internați la spitalul din Severodonețk.

Mai multe case au fost avariate în urma bombardamentelor din Zolotoie. Cel puțin două persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite.

Două case au luat foc în Komishuvas.

UPDATE 07:45. Ultimii apărători ucraineni din Mariupol „vor lupta până la capăt”, a avertizat premierul Denis Șmigal într-un interviu difuzat de canalul american ABC. „Nu, orașul nu a căzut. Forțele noastre militare, soldații noștri sunt încă acolo. Și vor lupta până la capăt. În timp ce vă vorbesc, ei sunt încă la Mariupol”, a spus el. Soldații ucraineni asediați duminică la Mariupol păreau să fi ignorat ultimatumul Rusiei de a depune armele și de a evacua acest port strategic din sud-estul Ucrainei, a cărui capturare ar fi o victorie majoră pentru Moscova.


UPDATE 07:30. Raportul de dimineață al Statului Major cu informațiile operaționale de la ora 06:00:

- Ocupanții crează un grup ofensiv în est și continuă să lanseze lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii critice din Ucraina.

- În direcția Severski rușii efectuează echipamente inginerești de poziții în zonele punctelor de control și în zonele de frontieră ale regiunilor Briansk și Kursk. Este posibil ca ocupanții să implice grupuri de sabotaj și recunoaștere și să atace cu rachete de pe teritoriul lor.

- În direcția Slobojanski rușii continuă să blocheze parțial orașul Harkov și să tragă asupra trupelor ucrainene.

- Pe malul stâng al râului Severski Donețk, rușii au efectuat fără succes recunoașteri în forță în apropierea așezărilor Zavodi, Dmitrovka și Dubrovno. Au suferit pierderi și s-au retras.

- În zonele Donețk și Tavria rușii își refac capacitatea de luptă și se reaprovizionează. În plus, ei continuă să bombardeze așezările Siversk și Pokrovski, precum și să încerce să îmbunătățească poziția tactică a unităților și să intensifice ostilitățile.

- Trupele de ocupație și-au concentrat eforturile asupra așezărilor Liman, Kreminna, Popasna și Rubijne, au încercat să stabilească controlul deplin asupra Mariupolului și au lansat o ofensivă în zonele Severodonețk, Popasna și Zaporizhia.

- Rușii au încercat fără succes să pună un punct de sprijin în zonele Kreminnei și Rubijne, precum și să asalteze lângă Novotoșkivski, Popasna, Avdiivka și Marinka.

- În direcția Iujnii Bug, principalele eforturi ale rușilor au fost concentrate pentru a menține pozițiile, ei continuă să atace pozițiile trupelor ucrainene în direcțiile Nikolaev și Oleksandrivka. Se așteaptă ca ocupanții să continue ofensiva, încercând să ajungă la granițele administrative ale regiunii Herson.

- În total, rușii au recrutat 87 de grupuri tactice de batalion pentru a efectua misiuni de luptă pe teritoriul Ucrainei.

- 12 atacuri inamice au fost respinse în regiunile Donețk și Luhansk în ultimele 24 de ore, unde au fost distruse zece tancuri, cincisprezece unități blindate și cinci vehicule, precum și cinci sisteme de artilerie.


UPDATE 07:15. Locuitorii din regiunea Luhansk au fost îndemnați să se evacueze imediat - Săptămâna care vine va fi dificilă și poate fi ultima dată când mai aveți o șansă de a vă salva”, a scris șeful administrației regionale Luhansk, Serghei Gaidai, pe pagina sa de Facebook.


UPDATE 07:00. Armata rusă a deportat cu forța zeci de mii de oameni din Mariupol în Rusia, inclusiv câteva mii de copii, a declarat președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy pentru CNN.

„Știm despre asta, dar ce sa întâmplat cu ei, în ce stare se află, unde se află – până acum nu există informații clare, a spus Zelenskiy. El a menționat că Ucraina a reușit să evacueze sute de mii de oameni din Mariupol. Potrivit liderului de la Kiev, există informații că rușii au deportat 5.000 de copii în Rusia, cărora nu li s-a permis să plece spre teritoriul controlat de Kiev. „Nu știm ce s-a întâmplat cu acești copii. Această problemă este foarte complexă și dificilă. Sunt o mulțime de informații pe care trebuie să le verificăm și pe care nu le știm sigur”, a spus șeful statului.


UPDATE 06:50. Mariupol va fi închis de luni, iar forțele ruse au început să elibereze permise de deplasare în orașul asediat.

În timp ce armata rusă a dat un ultimatum trupelor ucrainene care se ascund pe teritoriul uzinei Azovstal să se predea, șeful poliției de patrulare a orașului, Mihail Vershinin, a declarat că pe teritoriul uzinei se ascund mulți civili, printre care se numără femei, copii și bătrâni. „Nu au încredere în ruși – ei văd ce se întâmplă în oraș, așa că rămân la fabrică”, a spus Vershinin.


UPDATE 06:45. Serenele răsună de dimineață în majoritatea orașelor din Ucraina. Oamenii sunt îndemnați să urmărească instrucțiunile oferite de autorități.REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre atacul neprovocat și inuman al Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie,15 aprilie, 16 aprilie și 17 aprilie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media