FOTO/ Noi provocări în regiunea transnistreană: Persoane necunoscute au aruncat cocktailuri Molotov în obiective de la Tiraspol

13 mai 2022, 07:56 Politică 713
tentative de incendiere la Tiraspol.  Sursa: MVD PMR

În această noapte, au fost înregistrate două tentative de incendiere a unor obiective în regiunea transnistreană. Potrivit așa-zisului Minister de Interne din stânga Nistrului, incidentele au avut loc în jurul orei 04:00, cazurile având loc la distanță de circa jumătate de oră.

Potrivit pretinselor autorități de la Tiraspol, persoane necunoscute, în jurul orei 4:15, au incendiat vegetația în preajma unei baze petroliere din stânga Nistrului.

Aproximativ o jumătate de oră mai târziu, două cocktail-uri Molotov au fost aruncate în clădirea așa-zisului Comisariat Militar din Tiraspol. Una dintre ele a zburat pe trotuar, iar a doua a rămas blocată în gratiile ferestrei.

Incendiile au fost stinse fără a provoca pagube sau victime. Fragmentele de sticlă cu resturile amestecului incendiar vor fi trimise spre examinare.

„MAI-ul” din stânga Nistrului menționează că presupușii făptași se deplasau cu un automobil „cu numere de înmatriculare străine”.Amintim că, în zilele de 25, 26 aprilie și 6 mai au avut loc mai multe explozii în stânga Nistrului.

Luni, 25 aprilie, a avut loc o explozie la sediul așa-ziselor Servicii de securitate de la Tiraspol. O altă explozie, spun autoritățile din stânga Nistrului, a avut loc pe aerodromul din Tiraspol tot luni, la ora 23:30.

Pe 26 aprilie, alte două explozii s-au produs în satul Maiak din raionul Grigoriopol, în urma cărora au fost deteriorate două antene de telecomunicații.

Totodată, în seara zilei de vineri, 6 mai, au avut loc două noi explozii în zona separatistă a Republicii Moldova. De această dată ținta a fost fostul aerodrom din comuna Vărăncău din raionul Rîbnița.

Mai multe alerte cu bombă au fost semnalate și la sfârșitul lunii martie. Toate școlile din regiunea transnistreană au trecut temporar în regim online pe 22 martie după pe adresele instituțiilor de învățământ au parvenit mesaje în limba rusă, în care persoane necunoscute au anunțat că școlile ar fi minate și au cerut scoaterea armatei ruse din regiunea transnistreană.

În context, pe 26 aprilie, așa-zisul Consiliu Suprem de Securitate din regiunea transnistreană, condus de autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat cod roșu de amenințare teroristă pe teritoriul din stânga Nistrului, iar la 10 mai măsura a fost prelungită.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media