FOTO/ Marina Tauber, aflată sub control judiciar, a fost suprinsă pe aeroportul din Tel-Aviv. „Nu am fugit pe ascuns și nu am comis nicio ilegalitate”

15 iulie 2022, 11:08 Politică 539
Marina Tauber, pe aeroportul din Tel-Aviv.  Sursa: Zdarova Natasha/Facebook

Vicepreședinta partidului „Șor”, Marina Tauber, cercetată penal în dosarul „Frauda bancară” și aflată sub control judiciar, a fost surprinsă joi, 14 iulie, pe aeroportul din Tel-Aviv, capitala Israelului. O fotografie cu deputata a fost publicată pe pagina de Facebook Zdarova Natasha.

A doua zi, deputata „Șor” a publicat în mesaj în care a confirmat că a zburat joi din Chișinău la Tel-Aviv pentru o examinare medicală. Aceasta a precizat că instanța de judecată i-a permis să părăsească țara temporar și că a acționat „în strictă conformitate cu procedurile legale”.


„Ghiciți cine chiar acum a ajuns în Israel? Cum credeți omul o să mai vină înapoi?”, a scris autorul.


Deputata a venit vineri, 15 iulie, cu precizări după ce fotografia s-a răspândit pe rețelele de socializare.

„Prieteni, vreau să fac câteva precizări în legătură cu plecarea mea din țară, pentru a evita speculațiile. Confirm că ieri am zburat din Chișinău la Tel-Aviv, unde mă voi afla o scurtă perioadă de timp. Scopul plecării mele în Israel este de a efectua o examinare medicală planificată. Precizez că am permisiunea de la instanța de judecată să părăsesc țara temporar și am acționat în strictă conformitate cu procedurile legale.

Nu am fugit pe ascuns și nu am comis nicio ilegalitate. Nu am de gând să mă ascund de justiție, așa cum insinuează unii, și vă asigur că în curând, în termenele corespunzatoare voi reveni în Republica Moldova. În ultima perioadă de timp, la fel, având încuviințare, am mai părăsit țara și am revenit.

Am mai spus și repet: nu am nimic de ascuns, iar învinuirile care mi se aduc sunt lipsite de orice fundament juridic, respectiv, eu sunt prima persoană interesată de a demonstra acest lucru pe toate căile legale. P.S. Mulțumesc pentru poză și pentru interesul manifestat!”, a transmis Tauber.

Amintim că deputata Marina Tauber a fost plasată sub control judiciar la 27 mai și i s-a interzis să părăsească țara timp de 60 de zile, la o zi după ce Legislativul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a sa și a liderului Partidului politic „ȘOR”, Ilan Șor.

Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputatul fugar Ilan Șor și colega acestuia Marina Tauber sunt bănuiți că ar fi sustras ilegal din cele trei bănci devalizate 41 de milioane de euro și circa 27 de milioane de dolari.
Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media