VIDEO/ Zdob şi Zdub și Frații Advahov vor evolua astăzi pe scena Eurovision 2022. Lista celor 17 țări din prima semifinală a concursului muzical

10 mai 2022, 09:47 Muzică 549
Zdob şi Zdub și Frații Advahov.  Sursa: captură video/Facebook

Prima semifinală a concursului muzical Eurovision 2022 va avea loc astăzi, 10 mai, pe scena de la PalaOlimpico din Torino, Italia, unde 17 țări vor concura pentru unul dintre cele 10 locuri în marea finală din 14 mai.

Primele 17 țări care vor evolua pe scena Eurovision 2022:

Albania: Ronela Hajati – Sekret;


Letonia: Citi Zēni – Eat Your Salad;


Lituania: Monika Liu – Sentimentai;


Elveția: Marius Bear – Boys Do Cry;


Slovenia: LPS – Disko;


Ucraina: Kalush Orchestra – Stefania;


Bulgaria: Intelligent Music Project – Intention;


Țările de Jos: S10 – De Diepte;


Republica Moldova: Zdob şi Zdub & Advahov Brothers – Trenulețul;


Portugalia: MARO – Saudade, Saudade;


Croația: Mia Dimšić – Guilty Pleasure;


Danemarca: REDDI – The Show;


Austria: LUM!X feat. Pia Maria – Halo;


Islanda: Systur – Með Hækkandi Sól;


Grecia: Amanda Georgiadi Tenfjord – Die Together;


Norvegia: Subwoolfer – Give That Wolf A Banana;


Armenia: Rosa Linn – Snap.


Cei 40 de participanți și-au prezentat piesele cu care vor evolua în cadrul celei de-a 66-a ediție a Eurovision Song Contest care se va desfășura, în perioada 10-14 mai, la Torino, după ce Italia a câștigat ediția Eurovision 2021 cu piesa „Zitti E Buoni” interpretată de trupa Måneskin.


VIDEO/ Eurovision 2022: 40 de piese vor lupta pentru trofeu

Torino, capitala Piemontului va fi al treilea oraș italian care găzduiește evenimentul după Napoli (1965) și Roma (1991). Republica Moldova participă la Erovision din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat - locul trei.

Concursul Muzical Eurovision 2022 va fi a 66-a ediție a Concursului Muzical Eurovision. Concursul se va desfășura în Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022.

Amintim că Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) a anunțat excluderea Rusiei din Concursul Muzical Eurovision Song Contest din acest an, după ce Federația Rusă a invadat Ucraina.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media