Troleibuzul turistic va avea o rută tematică dedicată cuplurilor celebre din Chișinău, care au participat la dezvoltarea capitalei R. Moldova

11 mai 2022, 15:28 Auto 181
Troleibuz Chișinău.  Sursa: Replica Media

În contextul Zilei Internaționale a Familiei, în acest weekend (14-15 mai 2022), troleibuzul turistic va avea o rută sugestivă „Cupluri celebre din Chișinău”. Excursia are drept scop promovarea obiectivelor turistice şi familiarizarea cetățenilor cu biografiile personalităţilor notorii, care au contribuit la fortificarea imaginii orașului Chișinău la nivel internațional, potrivit Primăriei Chișinău.

Dezvoltarea orașului „din albe flori de piatră” a fost influențată de mai multe familii şi cupluri celebre din capitală, cum ar fi: Mihail și Elizaveta Voronțov, Alexandru și Olga Plămădeală, Cristina și Alexandru Bernardazzi, Constantin și Iulia Mimi, Regina Natalia Keșco-Obrenovici și Regele Milan I al Serbiei, Xenia Vincentini și Serghei Koroliov, Ecaterina și Nicolae Ivanov, Maria Cebotari și Alexandru Vîrubov, Emil Loteanu și Svetlana Toma, Elena Casso și Gheorghe Donici, Iulia și Alexandru A. von Gheiking, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Grigore și Raisa Vieru, Glebus Sainciuc și Valentina Rusu-Ciobanu, Natalia Dadiani și Giorgi Beglari, Carol Schmitd și Maria Cristi, etc.

Astfel, în perioada 14-15 mai 2022, excursiile tematice cu Troleibuzul Turistic, se vor desfășura după următorul program:

ora 12:00 - excursie în limba rusă;

ora 14:00 - excursie în limba română;

ora 16:00 - excursie în limba rusă;

ora 18:00 - excursie în limba română.

Startul cursei - Arcul de Triumf.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic va fi permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Prețul unei călătorii este de 30 de lei.

Lansarea Troleibuzului Turistic - Chișinău Sightseeing are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău, îndemnând astfel locuitorii și oaspeții capitalei să cunoască și să descopere istoria orașului și ale personalităților marcante.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media