VIDEO/ Valico se plânge că poliția nu permite instalarea scenei în PMAN, pentru concertul de mâine

18 iunie 2022, 22:17 Muzică 2437
Poliția de patrulare, în PMAN. 18 iunie 2022.  Sursa: Replica Media

Activistul Veaceslav Valico, care se prezintă drept organizatorul concertului cu artiștii din Federația Rusă programat pentru duminică în Piața Marii Adunări Naționale, susține că Poliția de Patrulare nu permite instalarea scenei pentru eveniment. Acesta acuză guvernarea că ar încerca să împiedice desfășurarea concertului.

Într-un live transmis în această seară prin intermediul platformei privesc.eu, Valico spune că are toate actele necesare pentru organizarea concertului. El susține că este intimidat de guvernare și oamenii legii.

Valico a arătat în video câteva mașini ale Inspectoratului Național de Securitate Publică, ce staționează în PMAN și spune că polițiștii i-ar fi transmis că ar fi primit indicații „de sus” să nu permită instalarea scenei.

„Eu pot să constat că astăzi guvernarea deja ia decizii ce trebuie să asculte cetățenii acestei țări, care artiști pot să performeze și care nu, se poate sau nu de organizat concerte, încălcând Constituția și alte norme de drept. Mașina care trebuia să vină aici a fost oprită, merg controale organizate. Deja telefonează cântăreții care au fost obligați să zboare cu două-trei escale ca să evolueze mâine aici, și cu ei se discută pentru a fi intimidați”, a transmis acesta din PMAN.

Mai mult, Valico a amenințat cu proteste, în cazul în care problema nu va fi rezolvată - „Cei care astăzi luați aceste decizii, mai gândiți-vă. Vă plac eu sau nu, nu încălcați legea. Am toate actele necesare organizării acestui concert. Nu mă faceți să chem oamenii ca să mă ajute să ridic această scenă. Tancurile de glod nu se tem, iar concertul va avea loc oricum”.

Reprezentanții INSP nu au răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile activistului și prezența automobilelor Inspectoratului la fața locului, însă vom reveni cu o reacție din partea instituției îndată ce obținem un răspuns la solicitări.


Un concert cu patru artiști ruși a fost organizat pentru duminică, 19 iunie, ora 13:00, la Chișinău. Filip Kirkorov, DAVA, Ivan Dmitrienko și Egor Kreed au sosit astăzi la Chișinău, după ce artistul invitat inițial, rapperul Morgenshtern, a refuzat oferta, acuzând „jocuri politice”.

Directorul de concerte al artistului rus, Vladimir Șavgulidze, a declarat anterior că apariția pe scena din Chișinău a artistului este „sub semnul întrebării”, pentru că situația „a capătat un context ciudat”, cel mai probabil, după ce jurnalistul Andrei Bolocan a publicat o adresare pe canalul său de YouTube către rapper-ul rus.

Bolocan i-a povestit despre organizatorii concertului, mai exact despre Veaceslav Valico, și l-a îndemnat să renunțe la acest concert.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media