Fostul șef de stat al Ucrainei, Petro Poroșenko, a trecut granița cu Polonia din a treia încercare

30 mai 2022, 14:45 Ucraina 245
Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, la postul vamal.  Sursa: www.pravda.com.ua

Fostul președinte al Ucrainei, petro Poroșenko, după două încercări eșuate de a trece hotarul, a reușit astăzi, 30 mai, să ajungă în Polonia, potrivit Hromadske.

Fostul președinte a apelat la actualul șef de stat, Vladimir Zelenskiy, făcând apel la unitate.

Potrivit lui Poroșenko, acesta are o invitație oficială din partea președintelui Partidului Popular European, precum și o călătorie de afaceri semnată de Președintele Radei Supreme.

Deputatul ucrainean urmează să se întâlnească cu politicieni și oficiali guvernamentali europeni.

La 28 mai, fostul președinte al Ucrainei și liderul „Solidarității Europene”, Petro Poroșenko, a încearcat pentru a doua oară în două zile să treacă granița de stat a Ucrainei cu Polonia, scrie UNIAN, care citează Ukrainska Pravda.

Prima încercare de a pleca din țară

Vineri, 27 mai, Petro Poroșenko, la ora 21:50, a încercat să treacă granița cu Polonia prin punctul de control Rava-Ruska din regiunea Lviv, în calitate de membru al comisiei Radei Supreme pentru integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. El era însoțit de 5 persoane.

În timpul controlului pașapoartelor, politicianul a oferit o copie a ordinului președintelui Radei Supreme Ruslan Stefanciuk cu privire la călătoria de afaceri a Delegației Permanente a Radei Supreme la Adunarea Parlamentară a NATO și a unui angajat al Radei Supreme în Republica Lituania care va participa la sesiunea de primăvară a NATO.

În timpul verificării acestui document, codul QR nu a fost citit. În consecință, valabilitatea documentului nu a putut fi stabilită. Acesta a fost motivul refuzului de a trece frontiera.

La ora 23:50 Poroșenko și oamenii cu care era însoțit s-au întors pe teritoriul Ucrainei.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media