VIDEO/ Igor Grosu, despre dosarul „kuliok”: „Un bandit dădea altui bandit un kuliok. Cred că nu erau bomboane sau felicitări”

19 mai 2022, 14:26 Politică 1006
Dosarul „kuliok”.  Sursa: Iurie Reniță/Facebook

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a salutat reluarea urmăririi penale în dosarul denumit „Kuliokul” pe marginea imaginilor apărute în spațiul public în vara anului 2019 la întâlnirea dintre fostul președinte Igor Dodon, oligarhul Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, omul de încredere al fostulu lider al Partidului Democrat. Deși nu se cunoaște conținutul din acea pungă neagră, speakerul admite că acolo erau bani, iar „finanțarea” ar fi avut loc în mod regulat.

„Dânșii (n. red. Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc) trebuie să ne răspună ce era în kuliok. Era un bandit care dădea altui bandit un kuliok. Ce era în kuliok-ul cela, cred că nu erau bumboane sau felicitări. Înțeleg că o făceau foarte regulat, cu o anumită peridiocitate.

(...) Noi până nudemult am avut un procuror general prieten cu bandiții și iată în perioada lui cam toate dosarele de rezonanță au fost puse la murat, s-au clasat. „Salut, Slava” (n. red. cu referire la Alexandr Stoianoglo) a fost bun anume pentru acest tip de politicieni. El nu a văzut o problemă că profesorii turci au fost expulzați, el nu a văzut o problemă în kuliok și multe alte scheme. El era un procuror cadou”, a declarat șeful Legislativului.


La 18 mai curent, procurorul general interimar, Dimitru Robu, a dispus pornirea urmăririi penale pe marginea înregistrărilor apărute în spațiul public în vara anului 2019. Asta după ce Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, privind menținerea ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva ex-liderului PSRM Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki, în cazul pungii negre cu calendar oferite de Vladimir Plahotniuc președintelui de atunci Igor Dodon, în timp ce aceștia discutau despre salariile pentru membrii PSRM, dosar denumit „Kuliok”.

Amintim că în primăvara anului 2019, în spațiul public a apărut o înregistrare în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă neagră cu calendar, președintelui de atunci Igor Dodon, în timp ce aceștia discutau despre salariile pentru membrii PSRM.

La scurt timp, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat o investigație în baza acestui caz. PG a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media