VIDEO/ Natalia Gavrilița și Radu Marian, filmați de susținători de-ai Partidului ȘOR, în pauză de prânz: „Nu am venit să facem scandal, ci să vă invităm la protestatari”. Prim-ministra: „Oamenii care vor cu adevărat să facă o invitație, nu pornesc live-ul înainte de a intra în local”

25 septembrie 2022, 15:15 Politică 2163
Prim-ministra R. Moldova și Radu Marian filmați într-un local din Chișinău.  Sursa: captură video/ Partidul ȘOR

Prim-ministra Natalia Gavrilița și doi deputați PAS, Radu Marian și Veronica Roșca, au fost filmați în pauza de prânz de către susținătorii „Partidului ȘOR”, care le-au lansat o invitație de a se prezenta în fața protestatarilor din scuarul Parlamentului și a vorbi cu aceștia. Drept replică, Natalia Gavrilița le-a spus că „oamenii care vor cu adevărat să facă o invitație, nu pornesc live-ul înainte de a intra în local” și i-a asigurat că parlamentarii deja au fost în fața protestatarilor și au vorbit cu manifestanții din scuarul Legislativului.

„Dvs. faceți agenda unor hoți. Nu se discută așa în stradă. Noi toate probleme oamenilor le luăm la inimă și le rezolvăm. De asta noi dăm pentru pensionari un ajutor unic de 1.500 de lei pentru bugetari, noi dăm și anumite creșteri extraordinare în afara orarului obișnuit și mai dăm ajutor salarial pentru familii cu copii - dăm 1.000 lei indiferent de statutul, fie dacă este asigurat sau nu. Pentru business, pentru că ieri am fost la Cahul, la Incubatorul de Afaceri. Noi dăm un fond de compensație pentru creșterea dobânzilor. În același timp, vreau să spun că avem o atitudine foarte clară față de cei care fură, cei care au furat miliardul trebuie să fie pedepsiți”, a declarat Natalia Gavrilița.

Deputatul Radu Marian a precizat că anume din cauza „hoților ăștia ca Șor, care au furat țara asta 30 de ani, oamenii trăiesc așa.”

Gavrilița a venit cu o remarcă în timpul live-ului făcut de acești oameni veniți la masa la care se aflau oficialii în timpul prânzului.

„Vreau să spun tuturor celor care ne privesc, că eu nu am asemenea inele cum are domnul care mă filmează și nu am așa cercei ca doamna care ne-a filmat aici la masă, așa că vă rog frumos să nu vă lăsați manipulați de cei care au furat țara timp de 30 de ani”, a punctat prim ministra.

Între timp, bărbatul și femeia au spus că „nu au venit să facă scandal, ci „am venit să vă invităm să veniți să vorbiți cu oamenii.”

Drept replică, prim-ministra a punctat că „colegii mei din Parlament au fost și au discutat cu oamenii.”

Dvs. dacă nu ați văzut, nu înseamnă că nu s-a întâmplat”, a conchis prim-ministra.

Amintim că , la 22 septembrie, Avocatul Poporului, Ceslav Panico, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, au îndemnat la calm, manifestații pașnice, fără intimidări, ură sau violență, atât din partea manifestanților, cât și, în adresa acestora.

Reprezentanții partidului ȘOR, care sunt organizatorii acțiunii de protest, la 20 septembrie, susțineau că o participantă la manifestație ar fi fost agresată fizic și verbal de către o femeie care trecea prin zonă. Într-un comunicat de presă, aceștia au îndemnat forțele de ordine să asigure protecția persoanelor care protestează.

Marți, mai devreme, oamenii legii au anunțat că o protestatară, participantă la manifestația din scuarul Parlamentului a agresat o polițistă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, care se afla în serviciu la menținerea ordinii publice.

La fel, marți IGP a acuzat protestatarii care se află în corturi că au un comportament antisocial - blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, fumează în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice și atenționează că asemenea acțiuni contravin prevederilor Legii și au cerut organizatorilor să monitorizeze acțiunile participanților la protest.

Amintim că la 18 septembrie, partidul ȘOR și-a scos, din nou, simpatizanții în stradă. Zeci de cetățeni din diferite raioane ale țării au fost aduși organizat cu autocare și autobuze pentru a protesta împotriva guvernării și a președintei Maia Sandu, la apelul deputatului fugar Ilan Șor.

Totodată, Partidul ȘOR a anunțat regim non-stop de protest „până actualul regim va demisiona” și instaurează „orășelul schimbării” în fața Parlamentului și Președinției. Deși unul dintre liderii protestatarilor Dinu Țurcanu a rugat „ca cei care și-au luat de acasă corturi să le instaleze”, se poate observa că toate sunt de același model și culori.

Organizatorii manifestației au declarat că „orășelul schimbării” va activa până actuala conducere a statului nu va demisiona și vor fi organizate alegeri noi parlamentare și prezidențiale. În acest sens a fost aprobată și o rezoluție.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media