VIDEO/ Doi minori din Siria și Eritreea, descoperiți în remorca unui TIR, la vama Giurgiulești. Ar fi plătit câte 4 500 de dolari pentru a ajunge în Germania

4 octombrie 2022, 13:53 Societate 141
minori din Siria și Eritreea.  Sursa: capturi video

Doi minori din Siria și Eritreea au încercat să ajungă ilegal în Germania, ascunși în remorca unui camion de pe ruta „Turcia - Ucraina”, însă călătoria lor a fost întreruptă la frontiera Republicii Moldova. Cei doi copii, ambii fără acte de identitate, au fost preluați de către Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei Cahul și Biroul Migrație și Azil.

Potrivit IGPF, cazul a fost înregistrat în după-amiaza zilei de 3 octombrie, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, pe direcția intrare în Republica Moldova.

La punctul de control s-a prezentat un cetățean al Ucrainei, șoferul unui camion cu remorcă. Conform actelor prezentate, ucraineanul era angajat la o firmă transportatoare de mărfuri și trebuia să transporte materiale de construcții din Turcia spre Ucraina.

În timpul controlului de specialitate, polițiștii de frontieră au auzit voci și zgomote suspecte care veneau din interiorul remorcii. Șoferul, fiind întrebat despre cele semnalate, s-a arătat nedumerit, cu atât mai mult că remorca avea sigiliul pus în Turcia. Prin urmare, a fost luată decizia, în comun cu funcționarii vamali, de a scoate sigiliul și de a efectua un control amănunțit al remorcii. La fața locului s-a deplasat și un grup operativ de documentare din cadrul Direcției regionale Sud.

În interiorul remorcii au fost depistate două persoane de origine arabă, ambele fără acte de identitate. În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, s-a stabilit că străinii sunt minori, cu vârste de aproximativ 16-17 ani.

Cei doi minorii le-au spus oamenilor legii că fi achitat unui cetățean al Turciei suma de 4 500 de dolari fiecare, pentru a li se facilita migrația ilegală în statele europene. Aceștia intenționau să ajungă în Germania. În circumstanțele stabilite, au fost anunțate Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei Cahul și Biroul Migrație și Azil, care i-au preluat pentru a le asigura protecția necesară.

Totodată, șoferul a declarat că nu știe nimic despre faptul aflării străinilor în interiorului ansamblului pe care îl conducea, presupunând că ar fi avut posibilitatea să se ascundă în Turcia, când camionul se afla în parcare.

În continuare, cazul este cercetat de către polițiștii de frontieră din Direcția Regională Sud, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media