VIDEO/ Discursul lui Vladimir Putin: Se anunță o mobilizare parțială în Rusia începând de ziua de azi

21 septembrie 2022, 09:08 Rusia 1066
Discursul lui Vladimir Putin.  Sursa: captură video

Așteptat încă de aseară, discursul lui Vladimir Putin este difuzat pe canalele oficale din Rusia de la 9 dimineața. Cum era de așteptat, tema principală al acestuia este situația din Ucraina și așa-zisa operațiune militară specială.

Vladimir Putin a început discursul cu un atac dur la Occident care ar fi rusofob și care promovează ura față de Rusia și tot ce e rusesc și au provocat războiul din Ucraina. De astăzi, liderul de la Kremlin a anunțat mobilizare parțială.

Liderul de la Kremlin afirmă că până acum, pe frontul din Ucraina au luptat doar militari profesioniști și voluntari. De acum încolo însă, din cauză că Ucraina nu vrea să se așeze la masa negocierilor, fiind influențați de Occidentul care nu dorește pace și alimentează cu armament armata ucraineană, Rusia este mai determinată ca oricând să demoleze regimul neo-nazist din Ucraina și să elibereze teritoriile ucrainene.

Putin spune că ideea mobilizării parțiale aparține Ministerului Apărării și o susține, semnând deja un decret în acest sens. Mobilizarea parțială, spune Putin, va începe de astăzi, iar asta înseamnă convocarea doar acei cetățeni care sunt în rezervă, care au slujit deja Armatei ruse și au experiență militară. Liderul de la Kremlin spune că noii mobilizați nu vor fi trimiși imediat pe front, dar vor trece instruire militară.

În același timp, liderul de la Kremlin spune că toți cei convocați vor primi integral plățile ce li se cuvin, iar industria de apărare trebuie pusă la dispoziția operațiunii din Ucraina.

Putin spune că Rusia a primit deja amenințări cu atacuri nucleare și spune că nu va ezita să folosească arsenalul nuclear al Rusiei, dacă va fi amenințată integritatea teritorială.

„Cei care își permit astfel de declarații în adresa Rusiei, vreau să le amintesc de faptul că țara noastră la fel dispune de diverse mijloace de distrugere, pe unele dimensiuni, mult mai moderne decât cele de care dispun țările NATO, iar în cazul în care integritatea teritorială va fi amenințată, pentru apărarea populației și poporului rus, vom folosi toate mijloacele disponibile și acesta nu e un bluf”

Iată și alte declarații importante:

- „În cazul în care integritatea teritorială va fi amenințată, Rusia va folosi toate mijloacele de care dispune, iar acesta nu este un bluf”

- „Regiunile Herson și Zaporojie, dar și așa-zisele Republici Populare Donețk și Luhansk au solicitat susținerea referendumurilor. Remarc: noi vom face tot ce este necesar pentru a asigura desfășurarea în maximă securitate a referendumurilor.

- „Regiunile istorice al Novorosiei, dar și alte teritorii eliberate nu doresc să stea sub dominația regimului neo-nazist”

- „În Ucraina a fost instituit un regim fără precedent de represiuni. Politica de intimidare, teroare, violență capătă forme de barbarie cruntă”.

- „Nu avem niciun drept moral să lăsăm acești oameni foarte apropiați de noi să fie distruși de acești călăi”

- „Scopul Occidentului este de a slăbi, diviza și distruge țara noastră. Ei spun direct deja că în 1991 au reușit să divizeze URSS, iar acum a venit vremea Federației ruse, că ea trebuie împărțită în mai multe regiuni care să se războiască între ele”

- „Vestul a trecut deja de toate limitele în politicile sale anti-rusești”

- „Poporul ucrainean a fost transformat în carne de tun pentru interesele Occidentului colectiv după ce a provocat evenimentele din 2014”

- „Noua, așa cum a fost deja de două ori, ofensivă totală în Donbass era inevitabilă și care urma să continue în Crimeea. Astfel, decizia de a ataca preventiv se demonstrează din nou că a fost necesară”

- „Republica Populară Luhansk este curățată aproape în întregime de neo-naziști. Luptele din Republica Donețk continuă. Aici, timp de 8 ani, regimul de la Kiev a construit adevărate fortărețe și atacul frontal al lor, ar fi dus la pierderi incomensurabile, de asta înaintarea se face treptat și în ritmuri mai mici”

- Guvernului, Ministerului Apărării le-au fost transmise deja indicații pentru ca în termen cât mai restrâns să asigure integral statutul de drept al voluntarilor și luptătorilor din Luhansk și Donețk. El trebuie să fie același ca și al militarilor în termen cu asigurare medicală și socială.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media