Liderii partidului ȘOR Dinu Țurcanu, Pavel Verejanu, Valerii Klimenko și Victor Perțu, reținuți de Poliție: „Persoanele prezente la protest instigă la ură”

30 octombrie 2022, 16:16 Societate 794
Proteste ȘOR.  Sursa: partidulsor.md

Liderii protestului din duminica de 30 octombrie curent au fost reținuți cu puțin timp în urmă. Despre asta scrie într-un comunicat de presă al Partidului ȘOR.

Este vorba despre președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, vicepreședintele raionului Orhei, Victor Perțu, precum și primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu și Valerii Klimenko. De asemenea, secretarul fracțiunii Partidului „ȘOR” din Parlament, Iurie Kuznețov, a fost documentat de poliție.

Într-un comunicat al partidului ȘOR, este menționat că la protestul de astăzi participă peste 65 de mii de protestatari. Cu o cifră concretă însă, va veni mai târziu Poliția.

Într-un mesaj al Poliției, se menționează că protestatarii prezenți încearcă să rupă cordonul de polițiști și aruncă în ei cu ouă, prezervative și pietre.

Persoanele prezente la acțiunea de protest încearcă să destabilizeze situația și să instige la ură participanții. Acestea încearcă să rupă cordonul format din polițiști și nu se subordonează. S-a aruncat cu ouă, prezervative și alte obiecte în forțele de ordine.


Menționăm că, a șaptea duminică de proteste are loc în Capitală, organizate de reprezentanții Partidului Politic „ȘOR”. O parte dintre cetățenii veniți la protestul antiguvernamental s-au adunat în regiunea centrului comercial „Unic” și încercă să pătrundă pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media