Atenție, consumatori! Un lot de ouă de găină, infectate cu salmonella, va fi retras de pe rafturile magazinelor: Precizările ANSA

30 noiembrie 2022, 19:25 Sănătate 159
ouă de găină.  Sursa: ansa.gov.md

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează că operatorul din domeniul alimentar SRL „DANT AGRO” a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a ouălor de găină pentru consum uman, cauza fiind depistarea prezenței Salmonella (S.Enteritidis) în fecalele găinilor ouătoare.

Motivul retragerii: prezența Salmonella (S. Enteritidis) în fecale găinilor ouătoare

Denumirea produsului: Ouă de găină pentru consum;

Originea: Republica Moldova, r. Ungheni s. Pârlița;

Codul producătorului: MD EPC UN 15;

Produsele au fost plasate pe piaţă: 22 – 29 noiembrie 2022;

Termen de valabilitate: până la data de 28.12.2022 .

Persoanele care au achiziționat produse din lotul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.

Acțiunea este în desfășurare, notează ANSA.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media