CFM va relansa trei curse internaționale de tren. Oleg Tofilat: „Vrem să asigurăm continuitatea transportului de pasageri până la modernizarea lui”

25 septembrie 2021, 12:32 Societate 188
Calea Ferată din Moldova.  Sursa: Replica Media

Întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM), va relansa în timpul apropiat trei curse internaționale de tren. Potrivit directorului Oleg Tofilat, este vorba despre cursa Chișinău - București, care ar putea fi pornită până la 1 noiembrie, și cursele Chișinău - Iași și Chișinău - Odesa.

Cursa Chișinău-București sperăm sa pornească din 1 noiembrie. Cât despre cursele Chișinău - Iași și Chișinău - Odesa, sperăm tot să le relansăm tot până la 1 noiembrie, însă procesul de renovare a garniturilor decurge mai anevoios și, din acest motiv, nu se știe exact de cât timp este nevoie pentru ca acestea să fie repuse pe șine”, a declarat directorul CFM pentru Replica Media.

Cursa Chișinău - Odesa și-a reluat activitatea la 28 august anul curent, după ce a fost închisă, timp de mai bine de un an, din cauza pandemiei. Chiar și așa, potrivit lui Tofilat, în prezent pe cursă circulă o garnitură ce aparține Căilor Ferate ale Ucrainei, întrucât garnitura moldovenească să află în continuare la reparație.

Directorul CFM a declarat că relansarea noilor curse nu va schimba semnificativ situația financiară, în schimb, va aduce beneficii pentru imaginea companiei.

„Va contribui la starea financiară într-o măsură neînsemnată, dar va contribui mai mult la vizibilitatea CFM. Vrem să asigurăm continuitatea transportului de pasageri până la modernizarea lui”, a mai adăugat Oleg Tofilat.

Directorul întreprinderii a ezitat să vorbească despre orarul de circulație a trenurilor și despre prețuri, menționând că CFM va veni cu aceste detalii când va fi deschiderea curselor.

Amintim că până la sistarea curselor, prețurile la un bilet pentru trenul Chișinău - Iași (Socola) erau următoarele: Vagon clasa I – 130 de lei, clasa II – 100 de lei, și clasa III – 90 de lei. La procurarea biletelor tur-retur CFM oferea o reducere de 20%.

Pentru cursa Chișinău - București, biletele clasa I (compartiment dublu) costau 658,45 lei, iar pentru clasa a II-a (compartiment cu patru locuri) - 569,73 lei.

Trenul Chișinău - Odesa: clasa I - 195 lei clasa II - 180 lei clasa III - 150 lei.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media