CFM va relansa trei curse internaționale de tren. Oleg Tofilat: „Vrem să asigurăm continuitatea transportului de pasageri până la modernizarea lui”

25 septembrie 2021, 12:32 Societate 142
Calea Ferată din Moldova.  Sursa: Replica Media

Întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM), va relansa în timpul apropiat trei curse internaționale de tren. Potrivit directorului Oleg Tofilat, este vorba despre cursa Chișinău - București, care ar putea fi pornită până la 1 noiembrie, și cursele Chișinău - Iași și Chișinău - Odesa.

Cursa Chișinău-București sperăm sa pornească din 1 noiembrie. Cât despre cursele Chișinău - Iași și Chișinău - Odesa, sperăm tot să le relansăm tot până la 1 noiembrie, însă procesul de renovare a garniturilor decurge mai anevoios și, din acest motiv, nu se știe exact de cât timp este nevoie pentru ca acestea să fie repuse pe șine”, a declarat directorul CFM pentru Replica Media.

Cursa Chișinău - Odesa și-a reluat activitatea la 28 august anul curent, după ce a fost închisă, timp de mai bine de un an, din cauza pandemiei. Chiar și așa, potrivit lui Tofilat, în prezent pe cursă circulă o garnitură ce aparține Căilor Ferate ale Ucrainei, întrucât garnitura moldovenească să află în continuare la reparație.

Directorul CFM a declarat că relansarea noilor curse nu va schimba semnificativ situația financiară, în schimb, va aduce beneficii pentru imaginea companiei.

„Va contribui la starea financiară într-o măsură neînsemnată, dar va contribui mai mult la vizibilitatea CFM. Vrem să asigurăm continuitatea transportului de pasageri până la modernizarea lui”, a mai adăugat Oleg Tofilat.

Directorul întreprinderii a ezitat să vorbească despre orarul de circulație a trenurilor și despre prețuri, menționând că CFM va veni cu aceste detalii când va fi deschiderea curselor.

Amintim că până la sistarea curselor, prețurile la un bilet pentru trenul Chișinău - Iași (Socola) erau următoarele: Vagon clasa I – 130 de lei, clasa II – 100 de lei, și clasa III – 90 de lei. La procurarea biletelor tur-retur CFM oferea o reducere de 20%.

Pentru cursa Chișinău - București, biletele clasa I (compartiment dublu) costau 658,45 lei, iar pentru clasa a II-a (compartiment cu patru locuri) - 569,73 lei.

Trenul Chișinău - Odesa: clasa I - 195 lei clasa II - 180 lei clasa III - 150 lei.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media