Minus încă un candidat. Socialistul Alexandr Nesterovschi boicotează alegerile pentru Primăria Bălți: „Onoarea politică este mai importantă decât victoria în alegeri”

7 decembrie 2021, 16:02 Politică 284
Alexandr Nesterovschi.jpg.  Sursa: Replica Media

După ce Boris Marcoci de la PAS s-a retras din turul II al alegerilor primarului de la Bălți, după excluderea din cursă a Marinei Tauber, și candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alexandr Nesterovschi anunță că boicotează scrutinul.

„Onoarea politică este mai importantă decât victoria în alegeri. Prin urmare, declar oficial că am decis să boicotez campania pentru Primăria Bălți. M-am consultat cu președintele PSRM, Igor Dodon, și colegii mei de partid, și toți avem aceeași părere: aceste alegeri sunt discreditate și nu au legitimitate morală, politică sau juridică”, a scris socialistul într-o postare pe Facebook.


Amintim că sâmbătă și duminică au avut loc mai multe ședințe de judecată prin care candidata Partidului Șor, Marina Tauber a fost eliminată din cursa pentru primăria Bălți. Asta după ce a comis mai multe încălcări. Luni, 6 decembrie, avocații Marinei Tauber au declarat că se vor adresa și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), unde sunt siguri că „Republica Moldova va fi condamnată”.

Tot luni Tauber a anunțat prin intermediul unui comuncat de presă că va contesta la Curtea de Apel (CA) Chișinău Hotărârea CEC privind suspendarea turului doi al alegerilor locale de la Bălți, care trebuia să aibă loc în 5 decembrie.

În primul tur al alegerilor, care a avut loc pe 21 noiembrie 2021, candidata Partidului Șor, Marina Tauber, și candidatul independent, Nicolai Grigorișin, au accedat în turul doi pentru a lupta la funcția de primar al municipiului Bălți.

În urma excluderii din cursă a candidatei Șor, în buletinul de vot se vor regăsi primele două persoane în ordinea numărului total de voturi în primul tur. Dacă cineva dintre concurenți va renunța, va fi înlocuit de următorul pe listă.

În aceste condiții, turul doi ar trebui să se desfășoare între candidatul independent Nicolae Grigorișin și Nicolae Chirilciuc susținut de Partidul „Patrioţii Moldovei”.

Turul II al alegerilor primarului municipiului Bălți urmează să aibă loc la 19 decembrie.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media