VIDEO/ Cum se descarcă certificatul COVID-19? Documentul va deveni indispensabil în zilele viitoare

12 octombrie 2021, 15:06 Sănătate 2226
Certificat COVID-19.  Sursa: IPN.md
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au publicat un tutorial despre cum se descarcă un certificat COVID-19 de pe platforma certificate-covid.gov.md. Noile certificate descărcare de pe plaforma elaborată de

Certificatul COVID-19 facilitează călătoriile pe durata pandemiei, în condiții de siguranță, titularul acestuia fiind scutit de restricțiile privind libera circulație.

Cetățenii Republicii Moldova pot obține certificatul digital COVID-19 accesând portalul certificate-covid.gov.md.

Certificatul digital COVID-19 este gratuit, disponibil în formatul electronic și/sau tipărit, sigur și securizat și se eliberează în limbile română și engleză.

Certificatul digital COVID-19 nu este un document obligatoriu, dar este o condiție aplicată în anumite țări, fiind o dovadă că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, s-a testat și are un rezultat negativ sau a avut COVID-19 și s-a vindecat.

Validarea identității solicitantului pentru certificatul digital COVID se face în baza codului IDNP. Veți putea descărca și stoca pe un dispozitiv mobil versiunea electronică, care poate fi și tipărită.

Ambele versiuni vor avea un cod QR care conține informații esențiale, precum și un sigiliu digital, pentru a garanta autenticitatea certificatului.


Amintim că, începând din 15 octombrie, autenticitatea certificatelor COVID poate fi verificată pe portalul certificate-covid.gov.md. Platforma, care în prezent este în regim de testare, va emite certificate de vaccinare care vor fi compatibile cu cele europene. De asemenea, pe această platformă se validează nu doar certificatele emise în centrele de vaccinare din Republica Moldova dar și din alte state europene.
Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media