VIDEO/ Acuzații de mită în dosarul Tauber. Igor Grosu: „În ziua când încă CEC nu luase decizia, trimişii acelui partid umblau cu oferte financiare”

6 decembrie 2021, 21:15 Politică 8906
Igor Grosu, Marina Tauber.  Sursa: IPN/captură video/privesc.eu

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că reprezentanţi ai Partidului ŞOR ar fi încercat să ofere mită membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) pentru ca Marina Tauber, candidata „ȘOR”, să nu fie exclusă din cursa pentru alegerile locale de la Bălţi, transmite TVR Moldova.

Potrivit sursei, speakerul a mai sugerat că tentative de corupere au existat şi în cazul judecătorilor de la Bălţi. De cealaltă parte, Marina Tauber respinge acuzaţiile şi se declară, cităm - victimă a sistemului.

„În ziua când încă CEC nu luase decizia pe care a luat-o, trimişii acelui partid politic umblau cu oferte financiare”, a spus Igor Grosu, după ce a fost întrebat de jurnalişti cum comentează acuzaţiile Marinei Tauber referitor la eliminarea sa din cursa electorală de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

„După ce s-a luat decizia la CEC, nu a trecut la CEC ispita şi s-a mutat în altă zonă, s-a mutat la nord. Ca să vă daţi seama cât sunt de bandiţi bandiţii. Despre ce sume ar fi fost vorba? Nu pot să spun, o să vină timpul. Sumele sunt bune pentru Republica Moldova”, a declarat Grosu.

Fosta candidată la alegerile locale de la Bălţi a respins categoric acuzaţiile aduse: „Eu cred că Igor Grosu are fantezia prea mare. Sigur că acest lucru este aberant, declaraţii sunt aberante. Eu cred că după tot ce s-a întâmplat toţi cei care ocupă anumite funcţii cu responsabilitate înaltă trebuie să-şi dea demisia”.

Tauber a menționat că justiţia „este capturată” şi a cerut Parlamentului adoptarea unei declaraţii comune privind caracterul captiv al statului prin crearea unui aşa-numit „Frontul al Salvării Naţionale”.

Deputaţii majorităţii parlamentare nu au luat în serios solicitările Marinei Tauber, notează TVR Moldova.

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a spus că declaraţiile Marinei Tauber sunt „amuzante, dar nu au nimic cu problema curăţirii procesului politic de banii murdari”.

De altă părere sunt deputații Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor.

„O să ne uităm cu atenţie la declaraţiile dumnealor şi acele propuneri care sunt. Maniera în care a fost făcută e una evident ilegală. Probabil ar fi subiectul unei Comisii Parlamentare dar şi pentru unele sesizări la Procuratura Generală”, a declarat socialistul Corneliu Furculiță.

Sursa video: TVR Moldova

Amintim că sâmbătă și duminică, au avut loc mai multe ședințe de judecată prin care candidata Partidului Șor, Marina Tauber a fost eliminată din cursa pentru primăria Bălți. Asta după ce a comis mai multe încălcări.

Luni, 6 decembrie, avocații Marinei Tauber au declarat că se vor adresa și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), unde sunt siguri că „Republica Moldova va fi condamnată”.

Tot luni Tauber a anunțat prin intermediul unui comuncat de presă că va contesta la Curtea de Apel (CA) Chișinău Hotărârea CEC privind suspendarea turului doi al alegerilor locale de la Bălți, care trebuia să aibă loc în 5 decembrie.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media