Liderii UE condamnă atacul de la Kramatorsk: Vom pregăti mai multe arme pentru Ucraina

8 aprilie 2022, 15:13 UE 219
Liderii Uniunii Europene.  Sursa: The Time of Israel

Liderii instituțiilor UE condamnă cu fermitate un nou atac al armatei ruse asupra unei gări din Ucraina, orașul Kramatorsk, unde zeci de civili au fost omorâți de o rachetă și alți zeci de oameni care așteptau în gară trenuri către regiuni mai sigure au fost răniți, transmite Calea Europeană.

„Condamn cu fermitate atacul lipsit de discernământ comis în această dimineață de Rusia împotriva unei gări din Kramatorsk, care a ucis zeci de oameni și a rănit mulți alții. Aceasta este încă o încercare de a închide coridoarele umanitare pentru cei care fug de acest război nejustificat și de a provoca suferință umană”, a scris șeful diplomației europene, Josep Borrell, care chiar în aceste momente se deplasează către capitala Ucrainei, împreună cu Ursula von der Leyen.

Acesta a reamintit că „UE pregătește mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și mai multe arme pentru Ucraina. Al 5-lea pachet de sancțiuni UE tocmai a fost aprobat”, a mai adăugat Michel.

„Uciderea brutală a civililor în Kramatorsk este revoltătoare. Femei, copii, familii au fost uciși și răniți în timp ce sperau să prindă un tren și să fugă de război. Loviturile cu rachete rusești nu sunt nici știri false, nici minciuni. Cei responsabili de crime de război vor fi judecați”, a scris președinta Parlamentului European într-un mesaj pe pagina de Twitter, oficial european care a vizitat Kievul săptămâna trecută.

Amintim că, astăzi, două rachete rusești au lovit o gară din Kramatorsk, un oraș din regiunea Donețk aflat sub jurisdicție ucraineană, ucigând 30 de oameni și rănind alți aproximativ 100, a anunțat vineri președintele companiei feroviare a Ucrainei, Oleksandr Kamîșin. În stația atacată se aflau mulți civili care înercau să fugă din oraș, după ce zilele trecute autoritățile ucrainene au îndemnat populația din orașele de est „să se evacueze dacă există o astfel de oportunitate”.

Totodată, Ministerul Apărării al Federației Ruse a negat acuzațiile părții ucrainene precum că a atacat cu rachete gara feroviară din Kramatorsk, regiunea Donețk, care s-a soldat cu peste 30 de persoane decedate și peste 100 rănite, majoritatea fiind femei, copii și bătrâni. Potrivit părții ruse, rachetele tactice Tochka-U, ale căror fragmente au fost găsite în apropierea gării, sunt folosite „numai de forțele armate ucrainene”.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media